Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Διάλογο με τους λαθρομετανάστες ήθελε ο Καμίνης


ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
kaminis
Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ....ΠΑΜΕ ΓΙ' ΑΛΛΑ!!

«Τροποποιημένο» ψήφισμα για διάλογο για τους 237 λαθρομετανάστες στην «Υπατία», απερρίφθη στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, παρά το γεγονός ότι εισηγήτρια ήταν η πλειοψηφία. Έξι δημοτικοί σύμβουλοι προσκείμενοι στον Γιώργο Καμίνη, αρνήθηκαν να το ψηφίσουν, ζητώντας τροποποιήσεις και «φορτώνοντας» τη νέα δημοτική αρχή με την πρώτη της πολιτική ήττα.
Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής, ήταν η παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Αναγνωστόπουλου και του αντιδημάρχου δημοτικών διαμερισμάτων, Φώτη Προβατά. Μεταξύ των αντιδρώντων ήταν και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κουβέλη (θυγατέρα του Φώτη Κουβέλη), αλλά και η συγγραφέας και πρόεδρος του Αθήνα 9,84, Ρέα Γαλανάκη.
Παράλληλα, υπάρχουν διαμαρτυρίες από αριστερούς δημοτικούς συμβούλους, για τον γενικό γραμματέα του Δήμου Θ. Λιβάνιο, ο οποίος, όπως του καταλογίζουν, λειτουργεί ως κομματικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί πιστά τις «οδηγίες» του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση
ελεύθερη ώρα

Τριγμοί προκαλούνται στην παράταξη του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ύστερα από τις παραιτήσεις τριών αντιδημάρχων. Η παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία, καθώς 6 από τους δημοτικούς της συμβούλους (Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Νέλλη Παπαχελά, Ρέα Γαλανάκη, Μαρία Κουβέλη, Φώτης Προβατάς και Άννα Χατζηγιαννάκη) ψήφισαν παρών και η πρόταση σχετικά με το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας απορρίφθηκε με μια ψήφο διαφορά.

Συγκεκριμένα, παραιτήθηκε ο αρμόδιος για τα οικονομικά του δήμου, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος δήλωσε «παρών» στην πρόταση του Καμίνη σχετικά με το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Αμέσως μετά, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαμερισμάτων, Φώτης Προβατάς, δήλωσε ότι παραιτείται και αυτός από τη θέση του αφού πρώτα δήλωσε και ο ίδιος «παρών» στην ψηφοφορία για την ίδια πρόταση.
Την παραίτησή της υπέβαλε και η Νέλλυ Παπαχελά, αντιδήμαρχος Παιδείας, και υπεύθυνη τομέα Ποιότητα Ζωής. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι τρεις που δήλωσαν παρών.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, στο οποίο ήρθε για τρίτη φορά το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας, που διανύουν την 28η μέρα της απεργίας τους, οι τόνοι ανέβηκαν δύο προτάσεις που κατατέθηκαν, απορρίφθηκαν.
Η μία ήταν του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, που πρότεινε στους απεργούς πείνας να αναστείλουν την απεργία τους, με στόχο την έναρξη διαλόγου με την Πολιτεία, προτείνοντας παράλληλα την μεσολάβηση του δημάρχου και του δήμου για να υπάρξει διέξοδος και θετική έκβαση, με τρόπο ρεαλιστικό και ανθρώπινο.
Η άλλη πρόταση την οποία κατέθεσαν οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «Ανοιχτής Πόλης», του Γ. Αμυρά και της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» ήταν να υιοθετηθεί το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας και καλείται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους. Και στα δύο ψηφίσματα η παράταξη Κακλαμάνη ψήφισε λευκό.


newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: