Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Π.Α.: "Αποστολή εξετελέσθη"!απεγκλωβισμός των Ελλήνων πολιτών από την Λιβύη


Image(Ανανέωση 01.23): Αφίχθηκε και το τρίτο C-130 στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ολοκληρώθηκε κατ'αυτό τον τρόπο με απόλυτη επιτυχία μια δύσκολη αποστολή για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ, δεδομένων των μεγάλων δυσκολιών που υπήρχαν (προσγείωση σε άγνωστα αεροδρόμια, κίνδυνος να κτυπηθούν από τις αντιμαχόμενες παρατάξεις, δυσκολία συγκέντρωσης των Ελλήνων κλπ). Ειδικά το πλήρωμα του τρίτου C-130, που πέταγε όλη ημέρα επάνω από την Λιβύη και αποπροσγειώθηκε σε δύο αεροδρόμια τα πήγε πολύ καλά.

(Ανανέωση 00:35) Προσγειώθηκε στο Ε. Βενιζέλος στις 00:27 το 2ο C-130 με τον τραυματισμένο διπλωματικό υπάλληλο Γιάννη Πυρόβολο ο οποίος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και σε 45 λεπτά αναμένεται η άφιξη του τρίτου C-130 που έρχεται με 59 άτομα από την Σύρτη.

(Ανανέωση 23.25) Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές μεταξύ των 83 Ελλήνων που φέρνει πίσω στην Ελλάδα το δεύτερο αεροσκάφος βρίσκεται ένας τραυματισμένος Έλληνας διπλωματικός υπάλληλος ο οποίος δέχτηκε δυο σφαίρες στον ώμο και το πόδι κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Ο διπλωματικός υπάλληλος τραυματίστηκε λίγο πριν την άφιξη του ελληνικού αεροσκάφους, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Στο ίδιο αεροσκάφος επιβαίνει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ.Δόλλης. Το τρίτο C-130 από τη Σύρτη αναμένεται σε 45 λεπτά περίπου μεταφέροντας 59 άτομα.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην δυσκολότερη αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει υπάρξει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, σε ειρηνική περίοδο, εξελίσσεται ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων πολιτών από την Λιβύη και αν όλα τελειώσουν καλά αυτό θα οφείλεται στον «αντιπαραγωγικό» - κατά Θ.Πάγκαλο - επαγγελματισμό των στελεχών της και των στελεχών του ΓΕΕΘΑ που δίνουν ένα τεράστιο αγώνα για ολοκληρωθεί η επιχείρηση με επιτυχία. "Κάνουμε παραπάνω απ'ότι είναι δυνατόν δεδομένων των συνθηκών" είπε στο defencenet.gr ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή επικοινωνία με τα τρία C-130 και μόλις πριν λίγη ώρα τα ραντάρ του λιβυκού πελάγους «έπιασαν» ένα ελληνικό C-130 να έχει μπει στο ελληνικό FIR και (σ.σ. ανανέωση 21.50)προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 21.47 με 85 άτομα.

Του άλλου C-130 αγνοείτo η τύχη μετά την προσγείωσή του (!) μέχρι που απογειώθηκε πριν λίγο με 83 Έλληνες και όσο για το τρίτο αυτό παρά το γεγονός ότι είχε πάει αρχικά στην απομακρυσμένη βάση της Σάμπχα και εν συνεχεία σε αεροδρόμιο του κόλπου της Σύρτης, εν τούτοις κατάφερε κάποια στιγμή να επικοινωνήσει με την βάση και να ενημερώσει ότι έχει παραλάβει 36 άτομα από την Σάμπχα και πήγαινε να παραλάβει από την Σύρτη άλλους 25.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για black-out στις παντός είδους επικοινωνίες, ακόμα και στις δορυφορικές, κάτι που σημαίνει ότι ήδη ξένες δυνάμεις έχουν «βάλει το χέρι τους» στην όλη εξέγερση.

Πρέπει να αναγνωριστεί στο υπουργείο Εξωτερικών ότι κατάφερε να πάρει άδεια για προσγείωση των ελληνικών αεροσκαφών, αλλά να σημειώσουμε ότι στην προσπάθεια αυτή, όπως και στην επιχείρηση των επιβατικών πλοίωνκαθοριστικά θετικό ρόλο είχε ο όμιλος Βαρδινογιάννη που διαπιστώνεται ότι έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις εντός του καθεστώτος, ενώ κατάφερε και …βρήκε άκρη και στους επαναστάτες της Βεγγάζης!

Η φρεγάτα «Ψαρά» βρίσκεται στα διεθνή χωρικά ύδατα έξω από την Λιβύη για να παρέμβει αν χρειαστεί με ειδική ομάδα ΜΥΚ στην προστασία των ελληνικών πλοίων που έχουν καταπλεύσει στα λιμάνια της Σύρτης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: