Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΟΓΚΡΟΜ

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΟΓΚΡΟΜ




Ειδήσεις - Δελτία Τύπου
Παρασκευή, 13 Μάι. 2011, 16:00

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις χθεσινές οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, η εκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την κλιμάκωση της ρατσιστικής βίας στο κέντρο της Αθήνας, με την Πολιτεία ανήμπορη να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές συνθήκες που εκτρέφουν το φαινόμενο και τις Αστυνομικές Αρχές να εξακολουθούν να υποθάλπουν τις οργανωμένες συμμορίες που χθες έσπειραν τον τρόμο στους δρόμους της Αθήνας. Είναι αδιανόητο σε ένα Κράτος Δικαίου, μετά τα χθεσινά επεισόδια που στοίχησαν τον τραυματισμό δεκάδων μεταναστών, η μοναδική σύλληψη να αφορά σε έναν αλλοδαπό. Οι Οικολόγοι Πράσινοι περιμένουμε από τις Αρχές τον άμεσο εντοπισμό των δραστών του χθεσινού πογκρόμ, ο οποίος είναι εφικτός, εφόσον τα πρόσωπα των δραστών έχουν δημοσιοποιηθεί σε πολλές φωτογραφίες, αλλά και την άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη, που δημιουργεί έλλειμμα ασφάλειας στους πολίτες και δίνει άλλοθι στην αυτοδικία ακραίων στοιχείων.

Στις γειτονιές με προβλήματα, κυβέρνηση και δήμος οφείλουν να κάνουν επιτέλους όσα δεν έκαναν μέχρι τώρα: να προωθήσουν επείγουσες πολιτικές για την ειρηνική συνύπαρξη και την ασφάλεια όλων, να αφαιρέσουν το έδαφος που δίνει ευκαιρίες στο ρατσισμό, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων, να βάλουν τις βάσεις μιας βιώσιμης μεταναστευτικής πολιτικής σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ως κοινωνία έχουμε χρέος στον εαυτό μας να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της βίας, πριν έρθουν τα ακόμη χειρότερα. Στη χώρα που έζησε το Δίστομο και τα Καλάβρυτα δεν υπάρχει χώρος για λογικές «συλλογικής ευθύνης». Κανείς δε μπορεί να υπερηφανεύεται ως Έλληνας, αν αρνείται να είναι πρώτα άνθρωπος. Σε καιρούς κρίσης και τυφλής οργής, αν πετάξουμε στα αζήτητα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, θα καταλήξουμε να τρώμε οι ίδιοι τις σάρκες μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: