Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων για το θέμα της εγκατάστασης Στέγης πρώτης υποδοχής Λαθρομεταναστών, μέσα στο χώρο του Ελληνικού.


https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/230001_1686734782972_1675753084_1265246_859324_n.jpgΜεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή στο θέμα που αφορά στην επιλογή περιοχών για τη δημιουργία Κέντρων πρώτης υποδοχής μεταναστών (για την ακρίβεια λαθρομεταναστών) με το νόμο Ν3907/11 . Μιλάμε πλέον καθαρά, όχι για επίλυση του προβλήματος, αλλά για συγκάλυψη. Ο Χρήστος Παπουτσής, ο υπουργός που θα έπρεπε να εμπνέει το σεβασμό και την ασφάλεια στους πολίτες, εμφανίστηκε αφερέγγυος και αναληθής απέναντι στις ίδιες του τις δηλώσεις, όταν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρηση και απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Τερζή από το Έθνος, είπε ευθαρσώς τα ακόλουθα «Από όμως από την άλλη πλευρά δεν σημαίνει ότι αναζητούμε χώρους οι οποίοι είναι κοντά σε πόλεις. Δηλαδή δεν πάμε να λύσουμε το πρόβλημα για να δημιουργήσουμε άλλου είδους προβλήματα. Ψάχνουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.»
Προφανώς λοιπόν η Γλυφάδα, το Ελληνικό, η Αργυρούπολη, ο Άλιμος και οι υπόλοιπες περιοχές των Νοτίων προαστίων, που θα επηρεαστούν από τις επιζήμιες αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι πόλεις και φυσικά εμείς όλοι που εντοπίζουμε τα προβλήματα, δεν είμαστε πολίτες αυτής της χώρας, που προτιμάει να βλάπτει τα παιδιά της, από το να προσπαθεί για την ευημερία τους.

Για αρχή θα αναλύσουμε τους λόγους που κατά την άποψη μας, επέλεξε ο Χρήστος Παπουτσής την περιοχή του Ελληνικού.

  1. «Τιμωρεί» το συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφαση του να παραμείνει το Ελληνικό ως αεροδρόμιο για αεροπλάνα ειδικού τύπου και συγχρόνως να μπορεί να δημιουργηθεί πάρκο το οποίο θα αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων.
  2. Είναι βουλευτής της Α Αθηνών και ως εκ τούτου ποτέ δεν θα επιβάρυνε τη δυνατότητα της επανεκλογής του. Προσδοκά δε, σε ραγδαία «επιβράβευση» ακριβώς επειδή θα αποσυμφορήσει τις γειτονιές των Αθηνών. Με δεδομένο τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Κερατέα, δε θα τολμούσε να επιβαρύνει και το υπόλοιπο Αττικής, με άλλη δυσαρέσκεια εναντίον της κυβέρνησης. Θύμα η Β Αθηνών και δη τα νότια προάστια, τα οποία έχουν αστικό πληθυσμό που πολύ δύσκολα θα κινητοποιούνταν και θα εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους.
  3. Εμμέσως πλην σαφώς, εκβιάζει για το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού και του ξεπουλήματος του, αφού προσδοκά σε μία λύση τύπου το μη χείρον βέλτιστο. Δεν είναι δυνατό πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να αποβλέπει σε ανάπτυξη του «φιλέτου» του Ελληνικού (κατά τις δηλώσεις της) για να συμβάλει στην ασθενή οικονομία της Ελλάδας και από την άλλη να υποβαθμίζει μία ολόκληρη περιοχή που αποτελεί τουριστικό θέρετρο και οι παραλίες φιλοξενούν χιλιάδων κόσμου κάθε χρόνο. Δικαίως σκεφτόμαστε ότι θέλει να ρίξει τις τιμές προκειμένου να αγορασθούν σε τιμή ευκαιρίας ακίνητα της περιοχής.
  4. Φέρνει αντιμέτωπες τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου περί του χώρου του Ελληνικού και των καταδικών της Ελλάδας για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να εκβιάσει για να χρησιμοποιηθούν οι χώροι.
  5. Είναι το λιγότερο αφελής να πιστεύει στα λεγόμενα του όπως τα διατύπωσε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε «εμείς έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Κοινή υποχρέωση πρώτα απ’ όλα και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, στον ελληνικό λαό αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι δακτυλοδεικτούμενη συνεχώς στους διεθνείς Οργανισμούς επειδή αρνούμαστε να λειτουργήσουμε ένα σύστημα, το οποίο λειτουργεί σε όλο τον κόσμο. Τώρα, αντιλαμβάνομαι ότι κανείς δεν θα ήθελε να έχει στην περιοχή του κάποιο κέντρο είτε πρώτης υποδοχής είτε κράτησης αλλά όμως και από την άλλη πλευρά κάπου πρέπει να είναι. Αυτό το κάπου πρέπει να είναι, αυτό θα το ορίσει, θα το αναλάβει η κυβέρνηση. Γι΄ αυτό εξάλλου έχουμε την εντολή του ελληνικού λαού για να κυβερνήσουμε τη χώρα.» Την εντολή για να κυβερνήσετε την έχετε κύριε Παπουτσή ή τουλάχιστον την είχατε, για να μας ξεπουλήσετε όμως όχι. Αν νομίζετε ότι το Ελληνικό θα γίνει βορά στα ύπουλα σχέδια σας, κάνετε λάθος και θα το καταλάβετε πάρα πολύ σύντομα.
  6. Προσπαθεί να στρέψει τους Έλληνες πολίτες του κέντρου της Αθήνας εναντίον των Ελλήνων πολιτών των προαστίων. Λυπούμαστε αλλά δε θα γίνουμε το παιγνιδάκι σας για να περάσετε χωρίς καμία απώλεια τα άνομα σχέδια σας και να υποβαθμίσετε τις περιοχές του λεκανοπεδίου και να ικανοποιηθούν οι μεγαλοεργολάβοι που τους έχετε τάξει τα έργα.
  7. Αποσκοπεί στη συναίνεση του Δημάρχου της Γλυφάδας που εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ και άρα δεν θα αντιδράσει στη βούληση του, όπως θα έκανε κάθε καλός υπήκοος. Τον βολεύει αφάνταστα η εκλογή του αριστερού δημάρχου του Ελληνικού και Αργυρούπολης, που επίσης δρα στο ίδιο μήκος κύματος. Περιμένει λοιπόν μηδενικές οργανωμένες αντιδράσεις που θα ανέκοπταν τα σχέδια του. Αποσκοπεί λοιπόν σε εύκολα θύματα.

Κύριε Παπουτσή, επειδή θεωρείτε τον κόσμο διανοητικά ανεπαρκή θα σας επισημάνουμε τα ακόλουθα.

  1. Σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία (τουλάχιστον η σκεπτόμενη) επικροτεί τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα τους αλλά και γιατί πρέπει οι κάτοικοι του κέντρου να αναπνεύσουν από την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση της ζωής τους, που τους έχετε επιβάλλει.
  2. Αναγνωρίζουμε ότι είναι σαφώς πιο εύκολο για την πολιτεία να έχει συγκεντρωμένους όλους όσους παρανόμησαν, εισβάλοντας στη χώρα και επιβάλλοντας την παρουσία τους. Απλουστεύει ακόμα και τις διαδικασίες ασύλου γιατί πολύ απλά κανείς από αυτούς που δεν θα το δικαιούται και δε θα το ζητάει όπως γίνεται σήμερα, αφού όλοι θα πρέπει να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στους χώρους φύλαξης και όχι να είναι ελεύθεροι να κινούνται όπου θέλουν μέσα στη χώρα και μάλιστα με νόμιμα χαρτιά.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν την απόλυτη συναίνεση μας, αν είχατε επιλέξει οποιοδήποτε σημείο στο λεκανοπέδιο ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ. Αυτό συνεπάγει ότι θα ήταν εξαρχής λυμένα μεγάλα προβλήματα, που προκύπτουν από την απόφαση σας για χρήση του Ελληνικού ως σκουπιδοτενεκέ όλου του λεκανοπεδίου.

  1. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κρίση σας και αυτό γιατί αποδεδειγμένα άλλα λέτε και άλλα πάτε να εφαρμόσετε πίσω από τις πλάτες του Ελληνικού λαού. Καλύπτεστε δε πίσω από τους δημοσιογράφους που αντί να σας αποκαλύπτουν και να σας εκθέτουν, φροντίζουν να αποσιωπούν αλήθειες.
  2. Πάντα ο κυβερνητικός σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ είναι στο πόδι, πάντα ενάντια στους Έλληνες και πάντα προς όφελος των λαθρομεταναστών, του συστήματος και του κεφαλαίου που δομεί περιουσίες πάνω στις πλάτες του λαού.
  3. Δεν έχετε ούτε τυπικά αλλά ούτε και πρακτικά τη δυνατότητα και να μας πείσετε και να εξασφαλίσετε την ασφάλεια μας. Με μία εξέγερση των λαθρομεταναστών, θα βρεθούν μέσα στα σπίτια μας και θα διαταράξουν τη γαλήνη της ζωής μας. Δε θα μιλήσω για δραπετεύσεις, ούτε για εξαγορασμένες εξόδους, που θα γίνει ο καθημερινός μας εφιάλτης και θα συμβάλει στην αύξηση της εγκληματικότητας και του παραεμπορίου. Αν θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας χειρότερη, την κάνουμε και μόνοι μας, δεν έχουμε ανάγκη τη συμβολή σας
  4. Διαβάζοντας τη χάρτα δικαιωμάτων του παιδιού, είσαστε υποχρεωμένοι να τους εξασφαλίσετε σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Αυτά θα πρέπει να τα επιλέξετε από τους όμορους δήμους και κοντινές περιοχές. Ο οικιστικός ιστός της περιοχής που κατοικείται από μισό εκατομμύριο και πλέον κατοίκων είναι ήδη επιβαρυμένος και δεν έχει σχολεία. Δεν επαρκούν οι θέσεις για τα ελληνόπουλα και δεν υπάρχει προοπτική για να δημιουργηθούν νέα σχολεία. Θα επιβαρυνθούμε λοιπόν εμείς και τα παιδιά μας. Πόσοι άλλοι Έλληνες θα αναγκαστούν να πληρώσουν ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς από το υστέρημα τους σε καιρό ύφεσης για να αφήσουν τα παιδιά τους προκειμένου να εργαστούν; Ήδη οι σταθμοί είναι υπερπλήρεις από τα παιδιά των «καημένων» λαθρομεταναστών που πληρώνονται με «μαύρα» και δεν συμβάλουν στην οικονομία της χώρας.
  5. Γκετοποιείτε και υποβαθμίζετε μια ολόκληρη περιοχή που θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί προς όφελος των Ελλήνων, να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου και να συνεισφέρει με την υπεραξία της στην έξοδο από την κρίση.
  6. Χρόνια τώρα, η Μητρόπολη Γλυφάδας ζητάει χώρο για να οικοδομήσει τα γραφεία της Μητρόπολης και να παρέχει τις υπηρεσίες της στους δημότες των περιοχών της αρμοδιότητας της και εσείς κωφεύετε. Τώρα ετοιμάζεστε να δημιουργήσετε στέγη υποδοχής που θα πρέπει να περιλαμβάνει και λατρευτικούς χώρους. Είσαστε έτοιμοι να παραχωρήσετε χώρο για τζαμί στους Μουσουλμάνους χωρίς την έγκριση των κατοίκων και μας υποχρεώνετε να ανεχτούμε την πολιτιστική οπισθοδρόμηση του τόπου και την εχθρική συμπεριφορά της θρησκείας τους. Επιχειρείτε να μας επιβάλετε την παρουσία τους και να αλώσετε τον τρόπο ζωής μας. Αυτή η χώρα έχει επίσημη θρησκεία και το ξεχνάτε συστηματικά.
  7. Μετακυλύετε τις ευθύνες σας και το πρόβλημα από το κέντρο στα νότια προάστια. Επιχειρείτε να το κρύψετε εκεί, που δεν φτάνει η ματιά των καλεσμένων σας από το εξωτερικό. Ξεχνάτε όμως το ευρωπαϊκό δικαστήριο και τις αποφάσεις του, που αφορούν το Ελληνικό, όπως ξεχνάτε και τα χρήματα που έχετε πάρει από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο για να δημιουργήσετε το περιβόητο πάρκο.
  8. Συστηματικά και χωρίς αιδώ, χρησιμοποιείτε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής ένωσης, που αφορούν στους συνοριοφύλακες για την ΕΛΑΣ και αντί να φυλάνε τα σύνορα μας, τους έχετε παραμάνες και ορτινάτσες των υψηλών προσώπων. Δε σας οφείλουμε τις ζωές μας για να καλύψετε εσείς τα ανομήματα σας.
  9. Προσπαθείτε να δωροδοκήσετε τους κατοίκους, με το δέλεαρ των επιχειρήσεων, που θα κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων και θα γίνουν προμηθευτές του κέντρου πρώτης υποδοχής μεταναστών. Δεν σας εμπιστευόμαστε. Η τοπική κοινωνία έχει περισσότερα να χάσει από όσα να κερδίσει. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι ήδη έχετε κλείσει δουλειές με τα πράσινα τέκνα του ΠΑΣΟΚ και θα πατήσετε πάνω στις ζωές μας για να κερδοσκοπήσετε.

Κύριοι της κυβέρνησης όλων των λαθρομεταναστών, ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ στους εκβιασμούς και τις παραινέσεις σας για συναίνεση και συνεργασία. Πολύ απλά δεν θα την έχετε! Ανοίγετε εστίες εξέγερσης των πολιτών και εδώ δεν έχετε να κάνετε με τη Λεωφόρο Λαυρίου αλλά με την Ποσειδώνος και τη Βουλιαγμένης, που τώρα το καλοκαίρι χρησιμοποιείτε για να πάτε στον αγαπημένο σας τόπο προορισμού, που είναι ο Αστέρας της Βουλιαγμένης. Σας ενημερώνουμε ότι θα έχετε ένα καυτό καλοκαίρι από όλες τις απόψεις.

Για την συντονιστική επιτροπή των κατοίκων Νοτίων Προαστίων!

Σιδέρη Χριστίνα
Κισκίνη Σοφία
Κορφιάς Παντελής
Κοντέα Πηνελόπη
Τσαμπουράκης Αλέκος
Μεταξά Ντιάνα
Χατζηιωάννης Μιχαήλ
Πήλιουρας Γιάννης

athinapoli
Greekalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: