Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ!ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ!


Τα στοιχεία του 21χρονου φοιτητή που πυροβόλησε την Τετάρτη εναντίον αστυνομικών στην Πεύκη έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Πρόκειται για τον Θεόφιλο Μαυρόπουλοτου Αλεξάνδρου και της Αλεξάνδρας, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1990 στο Μαρούσι.

Ο Μαυρόπουλος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στην αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή της Πεύκης.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, δακτυλικά αποτυπώματα του Θεόφιλου Μαυρόπουλου ταυτίστηκαν με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί:

-Σε διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου στις 14 Απριλίου 2011 είχαν συλληφθεί πέντε άτομα για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν τρεις καταζητούμενοι με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

-Σε διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, όπου στις 14 Απριλίου 2011 είχε διενεργηθεί έρευνα, στο πλαίσιο προανακριτικών ερευνών για τρομοκρατική δραστηριότητα.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε τα στοιχεία του ζητώντας από τους πολίτες εάν έχουν πληροφορίες για τον Θ. Μαυρόπουλο να επικοινωνήσουν στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.



Ένα κείμενο που υπογράφεται από τους... «συντρόφους του συλληφθέντα της Πεύκης», δημοσιεύτηκε απο την γνωστή ιστοσελίδα των αναρχικών με έδρα το Πολυτεχνείο!
Οι άπλυτοι "σύντροφοι" του 21χρονου Θεόφιλου καλούν ουσιαστικά σε αντάρτικο τους πυρήνες και τις ομάδες τους που λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία (καλώντας τους να αναλάβουν πρωτοβουλία δράσης με όποιο μέσο κρίνουν σκόπιμο και ουσιαστικό!) αναφέρουν:
«(…)
Για ένα ενεργό μέλος του αναρχικού-επαναστατικού κινήματος λοιπόν καλούμε κάθε αναρχικό-επαναστάτη καθώς και κάθε έναν που αντιλαμβάνεται τον εαυτό στα πλαίσια του ευρύτερου ανατρεπτικού χώρου να αναλάβει πρωτοβουλία δράσης, με όποιο μέσο κρίνει σκόπιμο και ουσιαστικό, να σταθεί δίπλα στο σύντροφο.
Αυτή τη στιγμή ο αδερφός μας είναι φυλακισμένος-τραυματίας σε ένα δωμάτιο φρουρούμενος από διαφόρων ειδών μπάτσους. Θεωρούμε μείζον σημασίας την διεξαγωγή μίας συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο που βρίσκεται ο τραυματισμένος σύντροφος μας σπάζοντας έτσι την συνθήκη απομόνωσης που έχει βρεθεί και που τον αφήνει έρμαιο στα σκουλήκια της αντιτρομοκρατικής και λοιπών υπηρεσιών να τον περιποιηθούν όπως αυτοί ξέρουν.

Λόγω δυσκολιών που προκύπτουν απ’ το καθεστώς στο οποίο βρισκόμαστε και της συνθήκης βάση της οποίας δρούμε και κινούμαστε, δεν μπορούμε δυστυχώς να βρεθούμε δίπλα του(εννοώντας το χώρο του νοσοκομείου),να δώσουμε δύναμη και κουράγιο στον περήφανο σύντροφο μας από κοντά.

Ας δείξουμε στον εχθρό ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, πως κάθε σύλληψη συντρόφου δεν θα μένει αναπάντητη, πως κανένας σύντροφος μας δεν είναι αναλώσιμος. Γιατί η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη δεν καθορίζονται από μισθούς και αξιώματα αλλά αποτελούν τη βάση των σχέσεων τις οποίες αναπτύσσουμε και προτάσσουμε απέναντι στις σάπιες κοινωνικές/ κυρίαρχες σχέσεις.

Δε βλέπουμε τη σύλληψη του Θεόφιλου υπό το πρίσμα μιας ‘πολυδιαφημισμένης’ αλλά ταυτόχρονα σιχαμένης λογικής θυματοποίησης όπου διαμαρτύρεται για τους ‘κακούς’ μπάτσους που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον σύντροφο μας. Εξάλλου υπό το πρίσμα μιας τέτοιας λογικής η αλληλεγγύη χάνει το ουσιαστικό νόημα της.

Η περήφανη στάση του συντρόφου και οι αξίες του ήρθαν κόντρα με την παραίτηση και την παράδοση. Έδειξε πως η σύγκρουση και ο πόλεμος δεν έχει μάρτυρες και προσκυνημένους αλλά μαχητές έτοιμους για όλα. Η παρακαταθήκη που άφησε ας γίνει όπλο στα χέρια όλων μας.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΘΕΟΦΙΛΟ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ.

ΥΓ. Θέλουμε να στείλουμε επίσης στον αδερφό μας τα πιο ειλικρινή ευχαριστώ για τους αγώνες που δώσαμε μαζί, για όλες τις αναποδιές που αντιμετωπίσαμε, για τα καλά και τα κακά. Τέλος του στέλνουμε την πιο συνεπή υπόσχεση από την πλευρά μας για τις ανεπίσημες δεσμεύσεις που κάναμε, για τα ανεκπλήρωτα όνειρα και τις υπερβολές . Για όλα και για τίποτα. Τώρα αδερφέ μπορεί να αλλάξει η συνθήκη που θα ζεις αλλά όχι και το αμετανόητο του μυαλού σου».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΡΤΆΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΟΊ

Ανώνυμος είπε...

EPANASTASI PRWTA KAI PANTA
KOUFALES FASISTOMOUTRA

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΓΑΜΩΣΠΙΤΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ!