Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Λίστα με ... υπό κατάληψη κτίρια!


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση του κ. Παπουτσή, σε ερώτηση των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. Θάνου Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με ταεγκαταλελειμμένα και υπό κατάληψη κτίρια στην Αθήνα. Ο κ. Παπουτσής έστειλε έναν ... κατάλογο στον οποίο αναφέρονται τα κατηλειμμένα και εγκαταλελειμένα κτήρια στο κέντρο των Αθηνών. Αυτό που αξίζει να δούμε είναι τοιδιοκτησιακό καθεστώς όλων αυτών των κτηρίων, για να καταλάβουμε ποιός είναι αυτός που "πριμοδοτεί" στην χώρα μας. Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε αυτόν τον ... κατάλογο. Ο διαχωρισμός τους, έχει γίνει με βάση το Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο ανήκει κάθε κτήριο.


Α.Τ. Πετραλώνων

Υπό κατάληψη κτίρια:

Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ασυρμάτου Πετραλώνων, που βρίσκεται στην οδό Ευγενίου Αντωνιάδη, αρ. 28, το οποίο ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ιπποκράτειο" και από 06-04-2009 τελεί υπό κατάληψη.

Α.Τ. Αμπελοκήπων

Εγκαταλειμμένα κτήρια: 4 εκ των οποίων 3 ανήκουν σε ιδιώτες, ενώ 1 είναι αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Υπό κατάληψη κτίρια: 17 δημόσια διαμερίσματα (ΚΕΔ - ΥΠΕΚΑ) από το σύνολο των 228 του συγκροτήματος των πρώην προσφυγικών κατοικιών.

Α.Τ. Ακροπόλεως:

Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 30, έξια από τα οποία είναι δημόσια.

Υπό κατάληψη κτίρια: Επί της οδού Τομπάζη , αρ. 3 (αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος)

Επί της συμβολής των οδών Αγ. Ασωμάτων αρ.20 και Ψαρομιλίγκου (ιδιοκτησίας Ο.Σ.Κ.)

Α.Τ. Ν. Κόσμου

Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 12 αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Υπό κατάληψη κτίρια: Φοιτητική Εστία Παντείου Πανεπιστημίου, υπό κατάληψη περίπου 4 χρόνια.

Α.Τ. Αγ. Πανταλεήμονα

Υπό Κατάληψη: Η γνωστή Βίλλα Αμαλίας, υπό κατάληψη από το 1990 (Ιδιοκτησία Ο.Σ.Κ.) αλλά και ένα ακόμη διώροφο στην συμβολή Φερρών και Φυλή (Πλ. Βικτωρίας) ιδιοκτησίας και αυτό του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Α.Τ. Ομονοίας

Εγκαταλειμμένα κτίρια:121, 4 από τα οποία είναι δημόσια.

Υπό κατάληψη: Επί της Πατησίων, αρ. 61 (ιδιοκτησίας ΝΑΤ), επί της Ιλίου 17 (αγνώστου ιδιοκτήτη), επί της Πατησίων 49 (ιδιοκτησία ΝΑΤ).

Α.Τ. Κυψέλης

Εγκαταλειμμένα κτίρια: 3 κτίρια, ένα ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα της Εκκλησίας και ένα του Γηροκομείου αθηνών.

Υπό κατάληψη κτίρια: Η δημοτική αγορά της Κυψέλης, από τον Δεκέμβριου του 2006, αλλά και μία τετραόροφη μονοκατοικία στην συμβολή τωνοδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου,υπό κατάληψη από 1998, που είναι δωρεά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αλλά και αυτοδιαχειριζόμενος χώρος της ΑΣΟΕΕ - αίθουσα δίπλα στο υπόγειο της Σχολής δίπλα στο κυλικείο, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη από το 1996.


Α.Τ. Κολωνού

Εγκαταλειμμένα κτίρια

18 αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος

Α.Τ. Πατησίων

Υπό κατάληψη: Μονοκατοικία επί της συμβολής των οδών Νάξου και Κρασσα, υπό κατάληψη από το 1996. Ανήκει σε ιδιώτη.

Κτίριο, στην συμβολή των οδών Πάτμου και Ευγ. Καραβία, υπό κατάληψη από το 1998, ιδιοκτησίας του ΟΣΚ.

Α.Τ. Εξαρχείων

Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 17, ένα από τα οποία ανήκει στο δημόσιο.

Υπό κατάληψη κτίρια: Κτίριο επί της οδού Τσαμαδού 15, ιδιοκτησίας του Δρομοκαϊτειου, υπό κατάληψη από διετίας.

Κτίριο επί της Ζαϊμη, ιδιοκτησίας της Ένωσης Συντακτών.

Α.Τ. Παγκρατίου

Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 13 ιδιόκτητα

Α.Τ. Βύρωνα

Υπό κατάληψη κτίρια: επί της οδού Κύπρου 43, αγνώστου ιδιοκτήτη.

Πρωταθλητής ο ΟΣΚ

Πρωταθλητής των υπό κατάληψη κτιρίων - αυτών τουλάχιστον που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα του κ. Παπουτσή, διότι υπάρχουν και άλλα - είναι ο
Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων και ακολουθούν - φυσικά - διάφοραπανεπιστημιακά ιδρύματα, και τρίτο το ΝΑΤ. Μόνο που εμείς έχουμε μία ερώτηση να κάνουμε στον κ. Παπουτσή. Την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και λοιπά, αυτών των "υπό κατάληψη" κτιρίων, ποιός την πληρώνει;
Η πολυκατοικία Παπαλεονάρδου στον αριθμό 61 της Πατησίων. Εδώ έζησε η Μαρία Κάλλας με τη μητέρα και την αδελφή της. Τώρα το κτίριο τελεί υπό κατάληψη αναρχικών

Από την περίτεχνη είσοδο του κτιρίου στην οδό Σκαραμαγκά και Πατησίων στο Μουσείο περνούσε η ντίβα της όπερας, η Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας λίγες ώρες μετά την πρώτη της ραδιοφωνική εμφάνιση στον Σταθμό Αθηνών.Η πολυκατοικία Παπαλεονάρδου στον αριθμό 61 της Πατησίων. Εδώ έζησε η Μαρία Κάλλας με τη μητέρα και την αδελφή της. Τώρα το κτίριο τελεί υπό κατάληψη αναρχικών





Δεν υπάρχουν σχόλια: