Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Στάλθηκε σε όλα τα σχολεία ηλεκτρονικό μήνυμα από μια οργάνωση "Tabula Rasa” που απαρτίζεται από "καλλιτέχνες" και ο οποίος παροτρύνει τους εκπαιδευτικούς για να πάνε οι μαθητές σε προπαγανδιστική ταινία υπέρ των λαθρομεταναστών. Χάθηκαν οι ιστορικές ταινίες για το 1821 την επέτειο της 6ης Απριλίου ή για τα 2500 χιλιάδες χρόνια από την μάχη του Μαραθώνα. Ακολουθεί το κείμενο που εστάλει:

Σας ενημερώνουμε ότι το ντοκιμαντέρ «Οι μικροί άλλοι» με θέμα: «τα παιδιά μετανάστες στην Ελλάδα» διατίθεται στην Αθήνα στον κινηματογράφο TΡΙΑΝΟΝ, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2011, σε κλειστές προβολές για σχολεία κατά τις πρωινές ώρες (ενδεικτικά 10 π.μ. -12 π.μ. καθημερινά και σαββατοκύριακο). Προβάλλεται, επίσης, τα απογεύματα σε ανοιχτές προβολές κάθε μέρα.


Το περιεχόμενό του αποτελεί χρήσιμο και ωφέλιμο εκπαιδευτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που φοιτούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στόχος του είναι να ενημερώσει καθηγητές και παιδιά, για αυτό το σχετικά νέο φαινόμενο, αλλά και να καλύψει το κενό που υπήρχε στην διαπολιτισμική πρακτική.


Είναι η πρώτη πολύπλευρη καταγραφή του φαινομένου, με τη συμμετοχή 20 παιδιών μεταναστών από διαφορετικές χώρες, καθώς και αρκετούς από τους πιο αρμόδιους φορείς που σχετίζονται με τα παιδιά και τους μετανάστες.


Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη συμμετάσχει στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και έχει αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια εκπαιδευτικών και ειδικών σε θέματα εκπαίδευσης, σχετικά με την αναγκαιότητα προβολής του στα σχολεία.


Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα:

694 50 31 693 – 210 94 29545 - Φαξ: 2109429545

Website: www.the-little-others.kouti.org email: info@kouti.org


Καθώς και με τον Κινηματογράφο TΡΙΑΝΟΝ FILMCENTER για κρατήσεις:

5 μ.μ.- 11μ.μ.: Κοδριγκτώνος 21 (κοντά στο ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Στα τηλέφωνα: 210 8222702, 210 8215469 (http://www.trianon.gr)


Θεματολογία

Τα θέματα που πραγματεύεται σχετικά με τα παιδιά μετανάστες, χωρίζονται σε τρεις ενότητες:

Α) Εκπαίδευση

Ένταξη στα σχολεία - Βία και παιδιά, παιδιά και βία - Ψυχολογία -Κουλτούρα - Προτάσεις και δυναμικές για την εκπαίδευση

Β) Κοινωνική Προστασία

σύστημα υγείας- trafficking -φυλακές ανηλίκων- παιδική εργασία

Γ) Ένταξη

Νομική κατοχύρωση - ο νέος νόμος για την ελληνική υπηκοότητα -τα παιδιά ονειρεύονται

Συμμετέχουν:

Ο Συνήγορος του Παιδιού, οι οργανισμοί ΑΡΣΙΣ, PRAKSIS, ΒABEL, i-RED, YRE, Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκπαιδευτικοί και φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και άλλοι μεταναστευτικοί φορείς, περιγράφουν το φαινόμενο από νομική, κοινωνική και ψυχολογική πλευρά, προτείνοντας λύσεις και δυναμικές.


Σύνοψη

«Οι μικροί άλλοι» είναι κομμάτια ενός παζλ που προσπαθεί να συντεθεί. Παιδιά και μετανάστες ταυτόχρονα. Κοιτώντας τον κόσμο μέσα απ’ τα μάτια τους, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την ψυχοσύνθεσή τους και τον κοινό κώδικα όλων των παιδιών, το μοναδικό δυναμικό κόσμο τους, αλλά κι αυτή τη δύναμη που τροφοδοτεί ο φόβος, η ελπίδα για το μέλλον και το όνειρο ενός πολύχρωμου κόσμου, χωρίς «τοίχους», που να αποδέχεται τη διαφορετικότητα.

Συντελεστές

σκηνοθεσία – φωτογραφία ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ, μουσική ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, εικαστική επιμέλεια – μοντάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΙΟΣ, ηχολήπτης ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΕΛΙΑΣ, σχεδιασμός ήχου ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, μείξη ήχου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ – ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, βοηθός σκηνοθεσίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΣΗΣ, βοηθός σκηνοθέτη ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, φωτογραφίες: ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΤΣΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΡΙΚΟΥ, βοηθός παραγωγής ΣΟΦΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, υποτιτλισμός ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΛΙΟΥ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΟLAND, visual effectsΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ, οργάνωση παραγωγής: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΛΙΟΥ, παραγωγή- εκτέλεση παραγωγής: Οργανισμός Tabula Rasa©2010

Ο Οργανισμός Tabula Rasa, είναι αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε τον Φεβρούαριο του 2010, αποτελείται από έμπειρους καλλιτέχνες των παραστατικών και των εικαστικών τεχνών.

Mε εκτίμηση,
Νίκος Δροσάκης
Οργανισμός Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια: