Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση το PDIU: Θα επιστρέψουμε στην Τσαμουριά


Το ένα εκ των τριών βασικών συμμαχικών κομμάτων του Σαλί Μπερίσα, το PDIU των τσάμηδων «άνοιξε την αυλαία» της προεκλογικής του εκστρατείας με βασικό σύνθημα «Θα επιστρέψουμε στην Τσαμουριά».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα (Balkanweb) ο πρόεδρος του κόμματος αυτού Σπετίμ Ιντρίζι δήλωσε στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση πως » θα υλοποιήσουμε το αμανέτι των προγώνων μας, εμείς θα επιστρέψουμε στην Τσαμουριά. Αυτοί μας διγήθηκαν πόσο όμορφη είναι η Τσαμουριά μας. Εμείς τα παιδιά της Τσαμουριάς δηλώνουμε σήμερα πως η μάνα μας Τασαμουριά έχει τα παιδιά της στην Αλβανία. Εμείς θα κερδίσουμε τα δικαιώματά μας και θα επιστρέψουμε στην Τσαμουριά».

Επίσης ο Ιντρίζι στο παραλήρημα εθνικισμού είπε ακόμα πως» Ο αετός έχει ανάγκη και τα δυο φτερά για να πετάξει, έχει ανάγκη για το Κόσοβο και την Τσαμουριά».

Να σημειώσουμε πως το εθνικιστικό κόμμα PDIU είναι το πλέον ανθελληνικό κόμμα της Αλβανίας, συμμετέχει στην κυβέρνηση Μπερίσα και στον προεκλογικό συνασπισμό «Συμμαχία για τον πολίτη».

Η συμμαχία αυτή στηρίζει δημόσια και ανοιχτά το αποκαλούμενο κόμμα των ελλήνων ΜΕΓΚΑ, μην κατεβάζοντας καθόλου υποψηφίους στις μειονοτικές περιοχές.

http://www.deropoli.com/?p=5310

Δεν υπάρχουν σχόλια: