Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΑΡΦΙΝ ..

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
- 'Aλλοι 4 ύποπτοι - Aπό αυτούς αναζητείται μια γυναικα που έχει ταυτοποιηθεί
- Προσήχθη το απόγευμα και ένας 27χρονος από το Καζακστάν
- Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας



Σχεδόν ένα χρόνο μετά γίνονται οι πρώτες 4 προσαγωγές με την επιθυμια να γίνουν συλλήψεις για τον τραγικό θάνατο που βρήκαν οι τρεις εργαζόμενοι στην τράπεζα που εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτή επι της οδού Σταδίου όταν άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότωφ και έβαλαν φωτιά στην τράπεζα.

'Ενας 36χρονος, ένας 32χρονος ένας 27χρονος και ένας 21χρονος, εμφανίζονται στο οπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η αστυνομία πολύ κοντά στην Marfin. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 36χρονος και ο 27χρονος φαίνεται να συμμετέχουν στον εμπρησμό του Ιανού και οι άλλοι δυο να προκαλούν δολιοφθορες στην Marfin.

O εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και θα ληφθούν και από τους 4 ανωμοτί καταθέσεις.

Επίσης, από το οπτικό υλικό εχουν εντοπισθεί άλλα 4 άτομα που συμμετέχουν στα γεγονότα, 3 άνδρες και μια γυναίκα, αλλά έχει ταυτοποιηθεί μόνο η γυναίκα.

Tα στοιχεία στηρίζονται κυρίως σε οπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου, όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση στην Marfin Bank και ταυτόχρονα στο κατάστημα "Ιανός", που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Εκεί φαίνεται μια ομάδα που βγήκε από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και διασπάστηκε σε δυο μέρη.

Ωστόσο, οι 4 προσαχθέντες φαίνονται στο υλικό πριν και μετά τα τραγικά γεγονότα αλλά όχι κατά τη διάρκεια. Επίσης, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους δεν βρέθηκε τίποτα που να τους συνδέει με τα γεγονότα (κάποιο ρούχο, κόσμημα ή παπούτσι).

Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει 70 μαρτυρίες και καταθέσεις που οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα για πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στις επιθέσεις.

Ο εισαγγελέας πάντως, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, την έστειλε πίσω, δίνοντας παράταση στην προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας προσήχθησαν ...
τα τρία άτομα, το ένα από τα οποία φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση στον “Ιανό”, ενώ τα άλλα δύο στην επίθεση στην “Marfin”.
Ωστόσο δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους, καθώς θα ληφθούν καταθέσεις και κατόπιν ο ανακριτής θα κρίνει εάν οι προσαγωγές μετατραπούν σε συλλήψεις. Παράλληλα γίνονται από την κρατική ασφάλεια κατ΄οίκον έρευνες σε αναζήτηση και νέων στοιχείων για την υπόθεση.
Το προφίλ των συλληφθέντων...
Πρόκειται για έναν 36χρονο, 21χρονο και 32χρονο. Στο παρελθόν, ο 36χρονος είχε κατηγορηθεί για οπλοκατοχή, έπειτα από την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα σε διμοιρία των ΜΑΤ, επί της οδού Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια (Ιανουάριος του 2009). Εκείνη τη χρονική περίοδο, στο πλαίσιο των ερευνών που ειχαν γίνει σε οικία στα Εξάρχεια είχε βρεθεί ένα όπλο και ο 36χρονος είχε κατηγορηθεί για οπλοκατοχή.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται ακόμη δύο άτομα.
Από το newsport.gr
Τρία άτομα συνελήφθησαν το πρωί από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ύστερα από εκτεταμένη επιχείρηση σε Κυψέλη και Εξαρχεία κατηγορούμενοι για την τραγωδία της Μαρφίν.
΄Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη οι 3 συλληφθέντες (τα ονόματά τους) βρίσκονται στη διάθεση του....
site ...και κατηγορούνται για δολιοφθορές στο υποκατάστημα της Μαρφιν στη Σταδίου, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις εργαζόμενοι - από τους οποίους η μία ήταν έγκυος - και εκτεταμένες φθορές σε άλλα εμπορικά καταστήματα....
Οι αστυνομικοί στηρίχθηκαν στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της τράπεζας και γειτονικών καταστημάτων.
Παρουσία Εισαγγελέα διενεργήθηκε κατ΄ οίκον έρευνα στις οικίες των συλληφθέντων, από τους οποίους πάρθηκαν καταθέσεις ανωμοτί .
Σύφμωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, για συμμετοχή στα επεισόδια, τα πρόσωπα των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοπιηθεί.
Μ.Λ.

Συμπληρώνω..από άλλη πηγή..

Τρία άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι για την πυρκαγιά στην τράπεζα «Marfin». Μετά από έρευνες της Αστυνομίας οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ ένας 31χρονος και ένας 21χρονος που κατηγορούνται για την πυρκαγιά στην τράπεζα, καθώς και ένας 35χρονος για την πυρκαγιά στο βιβλιοπωλείο "Ιανός". Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται ακόμα ενας αντρας και μία γυναίκα. Ερευνες πραγματοποιούνται απο τους αστυνομικούς στα σπίτια των συλληφθέντων στα Εξαρχεια και στην Κυψέλη. Οι προσαχθέντες σύμφωνα με πληροφορίες είναι απο 25 εως και 30 χρόνων και κατά την αστυνομία ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. H επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής, και συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας. Η επιχείρηση, που απλώνεται σε όλη την Αττική - «χτενίζονται» γειτονιές όπως η Κυψέλη και τα Εξάρχεια - έχει στόχο τον εντοπισμό δραστών, οι οποίοι εκτιμάται ότι ενέχονται σε βαρύτατα αδικήματα. Ανάμεσα στα άλλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι έρευνες και οι προσαγωγές να αφορούν πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις και κυρίως την φονική πυρπόληση του καταστήματος της Τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 5 Μαΐου 2010, όταν οι βόμβες μολότοφ σκότωσαν τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους.
Στις 5 Μαΐου 2010 επί της οδού Σταδίου 23 έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin। Πρόκειται για την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: