Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Θετική η εισήγηση στον Άρειο Πάγο για τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ. - Τι θα μείνει όρθιο δεν ξέρουμε...

17-02-2011


ImageMία εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει διαλυτικές συνέπειες για τις Ένοπλες Δυνάμεις σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες, όπως αναφέρουν σχετικές πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς ο εισηγητής στην Ολομέλεια επί της προσφυγής αξιωματικών και υπαξιωματικών για το δικαίωμα του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο αρεοπαγίτης Χαρ. Δημάδης κάνει θετική εισήγηση! Δηλαδή θεωρεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας χώρος όπως όλοι οι άλλοι επαγγελματικοί χώροι και ο συνδικαλισμός είναι ένα δικαίωμα που δεν επιτρέπεται να στερηθούν οι "εργαζόμενοι"...

Αναφέρει βέβαια ότι δεν επιτρέπεται η απεργία, αλλά "αυτό δεν σημαίνει ότι και οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να απολαμβάνουν τα ατομικά δικαιώματα της συνενώσεως και της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Και μάλιστα χωρίς η άσκηση των δικαιωμάτων αυτών να εξαρτάται από οποιαδήποτε άδεια ή την έκδοση σχετικού νόμου"!.

Στην εισήγησή του τονίζει ότι « οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούν ειδική κατηγορία ελλήνων πολιτών, κείμενοι εκτός του πεδίου των επιμέρους εγγυήσεων των συνταγματικών δικαιωμάτων, οι δε διατάξεις του Συντάγματος, οι οποίες δεν προβλέπουν ρητώς εξαιρέσεις από το πεδίο εφαρμογής τους, ούτε μπορεί να ισχύσει γι' αυτούς ένα τεκμήριο διαφοροποιήσεως ως προς την απόλαυση όλων, ανεξαιρέτως, των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπονται από το Σύνταγμα για όλους τους έλληνες ανεξαρτήτως φύλου, επαγγέλματος, κοινωνικής ή οικονομικής τάξεως, υπό την έννοια ότι αυτοί έχουν μόνο όσα δικαιώματα που ρητώς τους απονέμει η ισχύουσα συνταγματική τάξη και οι κείμενοι νόμοι. 

Αντιθέτως, αυτοί κατά τεκμήριο έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι έλληνες πολίτες με τους, κατά το Σύνταγμα, θεμιτούς περιορισμούς, που μπορούν να επιβληθούν».

Η υπόθεση έφθασε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μετά τη σχετική απόφαση του Δ' τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από δύο αποφάσεις, μία θετική από το Πρωτοδικείο της Αθήνας και μία αρνητική από το Εφετείο. 
Τότε οι αξιωματικοί προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο επιμένοντας στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τους για συνδικαλιστική ελευθερία.

Το Δ' τμήμα, παρά την αρνητική εισήγηση του αρεοπαγίτη Ελ. Μάλλιου που ταυτίστηκε πλήρως με την εφετειακή απόφαση κατά της συνδικαλιστικής δράσης , δεν απέρριψε την αναίρεση των αξιωματικών, άλλα έκρινε ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια.

Το τι μέλλει γενέσθαι στην Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την προσφυγή είναι ευκόλως αντιληπτό. Και αν δεν συμβεί αμέσως, μέσα σε λίγα χρόνια θα δούμε τις διαλυτικές τάσεις που επικράτησαν στα Σώματα Ασφαλείας να επικρατούν και στις Ένοπλες Δυνάμεις...

Τμήμa ειδήσεων defencenet.gr


ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: