Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πενία τέχνας κατεργάζεται: Παντού μεγαλώνουν το διαμέτρημα στα άρματα εμείς το μικρύναμε..

17-02-2011
ImageΠενία τέχνας κατεργάζεται: Επειδή δεν υπάρχει - και απ'ότι φαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξει και στο εγγύς μέλλον - απόθεμα εκπαιδευτικών βλημάτων των 120 χλστ. θα τροποποιηθούν ορισμένα άρματα μάχης LEO2A4 με πυροβόλο των 105 χλστ. που έχει αφαιρεθεί από παλαιά άρματα μάχης για την εκπαίδευση των αρματιστών με την χρήση του μεγάλου αποθέματος των 105 χλστ.

Η τροποποίηση έγινε κατόπιν τεχνικής μελέτης και εργασιών τοποθέτησης, από το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης σε μικρό αριθμό αρμάτων τα οποία θα δοθούν στις Ίλες Πεδίων βολής Αρμάτων. Πρόσφατα χθες έγινε και η βολή όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ (Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτόχωρου (ΠΒΑΛ). Με την ολοκλήρωση των δοκιμών και την πιστοποίηση της πλήρους λειτουργίας των συστημάτων του άρματος, θα μπορεί να γίνει αυτή η τροποποίηση.

Τα τροποποιημένα Άρματα εφ’ όσον απαιτηθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με το ελάχιστο κόστος, μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση με την τοποθέτηση του συγκροτήματος του πυροβόλου 120 χλστ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: