Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΑΤΙΑ:ΑΛΕΞΑΚΗΣ:"ΟΙ ΛΑΘΡΟ,ΛΕΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία θυμίζουν οι μετανάστες απεργοί πείνας στο κτήριο Υπατία, όπως είπε ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης που τους επισκέφθηκε σήμερα και συνομίλησε μαζί τους.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο σ.ΑΛΕΞΑΚΗΣ;

Κι εκείνοι, είπε ο κ. Αλεξάκης, συχνά έγιναν άσχημα δεκτοί όμως συνέβαλαν στην ανάπτυξη των χωρών.

«Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ζήσουν», τόνισε αμφισβητώντας αυτό που ακούγεται από πολλούς πως «τρώνε το ψωμί μας». «Συμβάλλουν στον εθνικό πλούτο», αντέτεινε ο κ. Αλεξάκης προσθέτοντας: «Θα έπρεπε μάλλον να χαιρόμαστε που είναι εδώ».

«Δεν θεωρώ μη Έλληνα εκείνον που δουλεύει στην Ελλάδα, αντίθετα τον θεωρώ πιο Έλληνα από κάποιον άλλο που έχει γεννηθεί στο Παγκράτι και τρώει το δημόσιο χρήμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλεξάκης υπογράμμισε την ανάγκη να αρχίσει επιτέλους διάλογος, σημειώνοντας πως πρέπει και οι μετανάστες να ακούσουν την κυβέρνηση αλλά και εκείνη να τους ακούσει.

«Έχουν πράγματα να πουν και είναι πολύ ενδιαφέροντα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως μιλούν εξαιρετικά ελληνικά.

Οι σκηνές στις οποίες μένουν οι μετανάστες έχουν αριθμούς, «σκηνή 1η, σκηνή 2η, σκηνή 3η», είπε ο κ. Αλεξάκης «νομίζεις ότι παίζεται εδώ ένα θεατρικό έργο, πως είναι αυτές οι σκηνές και πως είναι ένα έργο τραγικό που δεν επιτρέπεται να παίζεται μπροστά μας».

Δείτε το βίντεο


ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: