Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑ.

Άγνωστοι Ήρωες. Κάλυμνος 1943.

Πολλοί είναι οι άγνωστοι ήρωες των Ελλήνων.Στην Κάλυμνο το νησί των καπετανέων και των σφουγγαράδων, ζούσε τότε και ο Γεώργιος Κ.
Πλούσιος καπετάνιος με πολλά σφουγγαράδικα.Πισίνα λένε είχε τότε στο αρχοντικό του.Με τον χρόνο πλήρωνε τους γύρω του για να μπορεί η γυναίκα του να ψωνίζει ό,τι ήθελε για το σπίτι και για τα 7 παιδιά τους. Ανάμεσα σε αυτά ο Κωστής και ο Παντελής. Τα μεγαλύτερα παιδιά του που τα είχε πάντα μαζί του.Ο πόλεμος όμως τους προφταίνει...χωρίς σκέψη ο Καπετάν Γιώργης τάσει όλο του τον στόλο στην υπηρεσία της πατρίδας.Μεταφέρει τρόφιμα ,φάρμακα, πυρομαχικά στην Λιβύη στο αρχηγείο της Ελληνικής αντίστασης.
Μαζί του και τα 2 μεγάλα του παιδιά, ο Κωστής και ο Παντελής...το κακό δεν αργεί να γίνει.
Οι Γερμανοί τους κυνηγάνε.Ο καπετάν Γιώργης προλαβαίνει να διώξει τα 2 παιδιά από το σκάφος και αυτά σαν δύτες που ήταν ,βγαίνουν παρακάτω σε μια ακτή.
Ο καπετάν Γιώργης συλλαμβάνεται..τα σκάφη του κατάσχονται, μαζί και όλη του η περιουσία και εκείνος εκτελείται απο τους Γερμανούς.Με το κεφάλι ψηλά όπως αρμόζει σε έναν Έλληνα Καπετάνιο.
Αργότερα θα βρει και τον θάνατο ο γιός του ο Κωστής σαν αντάρτης σε ενα φυλάκιο από τα πυρά...Αγγλικής ακτεωρού..αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορια.Για εσάς αυτοί είναι άγνωστοι ήρωες..για εμένα είναι η οικογένειά μου.
Παππούς μου ο Παντελής ,προππάπους μου ο Καπετάν Γιώργης.
Και αυτή ήταν η μικρή τους ιστορία και η απάντηση στο ότι κανείς Έλληνας Πατριώτης δεν μπορεί να είναι....φασίστας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: