Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Πταίσμα και όχι πλημμέλημα η μη πληρωμή εισιτηρίου

Πταίσμα και όχι πλημμέλημα η μη πληρωμή εισιτηρίου


Ψηφίστηκε την Τρίτη,14/02/2011 στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής...
Πταίσμα και όχι πλημμέλημα η μη πληρωμή εισιτηρίου
αφού προηγουμένως ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας έκανε ένα βήμα πίσω μειώνοντας την αυστηρότητα των ποινών για τη λαθρεπιβίβαση στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο κ. Ρέππας μετά από τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από συμπολιτευόμενους βουλευτές μετέτρεψε το αδίκημα της αποφυγής πληρωμής εισιτηρίου από πλημμέλημα σε πταίσμα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι αρνούνται να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου δεν θα τιμωρούνται με φυλάκιση αλλά με κράτηση και πρόστιμο. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική διάταξη προέβλεπε ποινή φυλάκισης έως και τριών μηνών.

Η τροποποίηση του κ. Ρέππα βρήκε σύμφωνη τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, ενώ αντίθετα KKE και ΣΥΡΙΖΑ εναντιώθηκαν στη διάταξη σημειώνοντας ότι διατηρείται ο ποινικός χαρακτήρας του αδικήματος. Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Ο κ. Ρέππας προχώρησε και σε άλλη μία τροποποίηση η οποία προβλέπει ότι οι συμβάσεις του ΟΑΣΑ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, για τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θα διέπονται από το καθεστώς που ισχύσει για όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: