Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Δεν εγκαταλείπουν τα όπλα οι Ελβετοί

Οι Ελβετοί μπορούν να κρατούν τα όπλα τους στα σπίτια τους, πέραν της περιόδου της στρατιωτικής θητείας, καθώς η πλειοψηφία των καντονιών απέρριψε μια πρωτοβουλία που ήθελε να θέσει τέλος σ΄αυτήν την παράδοση που ισχύει από το 1874.

Οι Ελβετοί κλήθηκαν σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν αν επιθυμούν να παραμείνει σε ισχύ το σημερινό καθεστώς της οπλοκατοχής, στο οποίο οι πολέμιοι της παραπάνω πρωτοβουλίας αποδίδουν το υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών στη χώρα.

Η πλειοψηφία των ελβετικών καντονιών απέρριψε την πρωτοβουλία της αριστεράς, ειρηνιστικών και φεμινιστικών οργανώσεων που ήθελε ν΄απαγορευτεί στους άνδρες να κρατούν τα όπλα τους στα σπίτια τους πέραν της περιόδου της στρατιωτικής τους θητείας.

Δυο ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες, η πρωτοβουλία «Για την Προστασία από τη Βία των Οπλων» απορρίφθηκε στα 14 από τα 26 καντόνια.

Η πρωτοβουλία αυτή απαιτούσε να καταθέτουν τα όπλα τους όσοι υπηρετούν στο στρατό μετά τη λήξη της θητείας τους καθώς και την καταγραφή όλων των πυροβόλων όπλων.

Σύμφωνα με το ελβετικό υπουργείο Αμυνας, περίπου δυο εκατομμύρια πυροβόλα όπλα κυκλοφορούν στη χώρα, ένα για κάθε περίπου τρεις κατοίκους, ενώ περίπου 240.000 όπλα δεν είναι καταγεγραμμένα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


--------------------------------------------------------------

Οι ελβετοί είναι και πατριώτες και μάχημοι ενάντια στην μετριότητα του ψευτονεοτερισμού. Ο φιλεφθερισμός και ο εθνικισμός πού ίδρυσε αυτό το έθνος βασίστηκε στην ουδετερότητα, και αποφάσησαν να μείνουν μόνοι τους για τόσα χρόνια, στο κέντρο της Ευρώπης.
Είναι άξιοι να φέρουν τα όπλα τους και να είναι σε ετοιμότητα, γιατί μόνοι τους έχουν κρατήσει την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία τους.

Αυτοί είναι το κράτος τους. Αυτοί έφτιαξαν ένα κράτος που τους πληρώνει ότι αυτοί ακριβώς θέλουν. Το κράτος τους πληρώνει και οι ίδιοι φροντίζουν να μπορεί το κράτος τους να το κάνει αυτό. Γουστάρουν να έχουν τα όπλα τους και αποφασίζουν να τα έχουν. Εμείς τι σκατά κράτος έχουμε; Αυτοί φτιάξαν Κράτος και το συντηρούν. Εμείς καταστρέφουμε ακόμα και ότι δέν έχουμε. Ακόμα και ό,τι δεν μας ανήκει. Οι Ελβετοί είναι κοινωνία και εμείς ιδιώτες.

Εν κρυπτώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: