Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Μετά το ΣΚΑΙ, ξεκίνησε και στα δημοτικά σχολεία η πλύση εγκεφάλου για το 1821!

Νά τανε το 21

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η εκπομπή του ΣΚΑΙ για το 1821 με τις εσκεμμένες ιστορικές ανακρίβειες και "προοδευτικές" απόψεις, που όπως τόνισαν οι συντελεστές της εκπομπής το σχολείο είναι αυτό που φταίει για τις "λανθασμένες" απόψεις των Ελλήνων για το 1821. Ξεκίνησε λοιπόν η προσπάθεια αλλαγής της "λανθασμένης" αυτής άποψης από το Υπουργείο (Α)Παιδείας και μερικούς εκπαιδευτικούς με προοοδευτικές απόψεις και όχι παιδαγωγικές.

Ξεκίνησαν με τα δημοτικά σχολεία με "αθώα" τραγουδάκια τα οποία μένουν στο μυαλό και στην ψυχή των μικρών παιδιών. Το τραγουδάκι που βρήκαν για να γιορτάσουμε το 1821, από την "φτωχή" ποίησή μας, βρήκαν το "Νά' τανε το 21", παραβλέποντας τον Διονύσιο Σολωμό, Ανδρέα Κάλβο και πολλούς άλλους ποιητές όπως: Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Γιάννης Βαρβέρης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Θ. Βαφόπουλος, Μπίλη Βέμη, Όλγα Βότση, Νικηφόρος Βρεττάκος, Θωμάς Γκόρπας, Νίκος Εγγονόπουλος, Οδυσσέας Ελύτης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Βικτωρία Θεοδώρου, Λιλή Ιακωβίδη, Έκτωρ Κακναβάτος, Τάσος Καρπενάρος, Νίκος Καρούζος, Κώστας Καρυωτάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Θανάσης Κωσταβάρας, Γιώργος Μπλάνας, Κωστής Παλαμάς, Δημήτρης Παπαδίτσας, Αλεξάνδρα Πλακωτάρη, Δημήτρης Ποταμίτης, Λευτέρης Πούλιος, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης, Άγγελος Σικελιανός, Ντίνος Σιώτης, Γιάννης Σκαρίμπας, Νίκος Φωκάς, Γιώργος Χουλιάρας.

Βέβαια ωραίο τραγούδι το "Νά' τανε το 21", το τραγούδησε ο Μητροπάνος και ο Νταλάρας όπως θα δείτε και στα βίντεο. Η μόνη διαφορά είναι σε μία λέξη του τραγουδιού που δώθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού:

Να πολεμάω τις μέρες στα κάστρα
και το σπαθί μου να πιάνει φωτιά
και να κρατάω τις νύχτες με τ' άστρα
μια Τουρκοπούλα (ομορφούλα) αγκαλιά

Ομορφούλα λένε οι τραγουδιστές, Τουρκοπούλα θέλει το υπουργείο και οι δάσκαλοι του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καματερούπου δεν το διόρθωσαν όπως έπρεπε, ή που δεν διάλεξαν ένα άλλο από τα πολλά της Ελληνικής ποίησης

Ο μικρός μαθητής τώρα ονειρεύεται να κρατάει αγκαλιά μια τουρκοπούλα, άρα περνάει μέσα στο υποσυνείδητό του η αγάπη για τους "γείτονές" μας που μετά από τις "σειρές" του ΑΝΤ1 έχει αυξηθεί πολύ και στον υπόλοιπο πληθυσμό. Προετοιμαζονται μήπως οι μελλοντικοί Έλληνες για μια συνδιαχείρηση του Αιγαίου, για μία ίσως μη Ελληνική Θράκη, ή ίσως για προσφορά κυριαρχικών δικαιωμάτων στους "αγαπητούς" μας γείτονες;

Δεν μπορεί σε μια επέτειο που γιορτάζουμε την επανάσταση κατά των Τούρκων που στοίχισε ακριβά σε αίμα, σε παιδομαζώματα και σε πωλήσεις σκλάβων, να τραγουδούν τα μικρά παιδιά (παραποιημένα ή όχι) προπαγανδιστικά για τους τούρκους, ή ακατάλληλα τραγούδια για την Εθνική μας εορτή.


Aristotelis's blog

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο τραγούδι θυμάμαι πολύ καλά οτι είχε την ''τουρκοπούλα''στην αρχική του μορφή. ξεσηκώθηκε θύελλα και άλλαξε ο στοίχος. Γιατί την θυμήθηκαν τώρα?