Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Ο.Υ.Κάδες ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ!


Σε δίκη παραπέμπονται οι 39 λιμενικοί της ομάδας ΟΥΚ
λόγω των ρατσιστικών συνθημάτων που εκφώνησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου του 2010 στην Αθήνα...
σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 20 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ναυτοδικείο Πειραιά και τη μηνυτήρια αναφορά είχε υποβάλει το ΕΣΠΕ, το οποίο έκανε λόγο για "σημαντική εξέλιξη".

"Πρόκειται για πράξεις που κυρίως προσβάλλουν την ανθρωπιά μας, καταπατούν κάθε δικαίωμα των μεταναστών και εκθέτουν την χώρα ανεπανόρθωτα", τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το Παρατηρητήριο, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός στρατός χρησιμοποιώντας μία ρητορική μίσους παραβιάζει κατάφωρα τον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος διώκει αυτεπάγγελτα τέτοιες ενέργειες.

Υπενθυμίζει ταυτόχρονα, πως εδώ και αρκετό καιρό έχει ψηφιστεί νόμος στη Βουλή για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες και όπως "είναι γνωστό οι μετανάστες μπορούν να συμμετέχουν στις αντίστοιχες μαθητικές παρελάσεις και μάλιστα ως σημαιοφόροι".

Το χρονικό του συμβάντος

Οι άνδρες της ΟΥΚ, μόλις προσπέρασαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα και έστριψαν προς την Πανεπιστημίου, ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα όπως "Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ", "Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ’ απ’ αυτούς", αλλά και πολλά άλλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη γραμμή για τα συνθήματα την έδιναν άντρες με πολιτικά, οι οποίοι ακολουθούσαν την παρέλαση από την πλευρά των θεατών. Μάλιστα ένας άνδρας πηγαινοερχόταν με ιδιαίτερη άνεση μεταξύ αυτών που παρήλαυναν αλλά και του κόσμου που παρακολουθούσε, φωνάζοντας πρώτος τα συνθήματα που επαναλάμβαναν οι καταδρομείς.

thebest.gr

3 σχόλια:

spyros1000 είπε...

Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.
ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΙ,ΑΛΑΒΟΝΟΤΣΙΠΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ..

Ιωάννης Παναγάκος είπε...

Επιθυμώ να παραστώ ως μάρτυρας υπεράσπισης. Οι ΟΥΚάδες μπορούν να με υπολογίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Ελα τωρα. Ξερολουκουμα οι ΟΥΚαδες για το Βαλλιανατο. Θα φαγε καμια καψουρα με κανεναν δυστυχο ΟΥΚα, δεν του κατσε να τον κανει σαν τα μουτρα του, και εκδικειται τη χυλοπιτα με μηνυσεις και αδελφίστικες υστερίες. Που θα μας πει πως θυμηθηκε ξαφνικα την περσινη παρελαση...