Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Πόσο ηθικό είναι να ληστεύεις έναν δολοφόνο με τον οποίο μέχρι χθες συνεργαζόσουν;;;


Μια επιχείρηση που σε τακτικό επίπεδο είναι χωρίς ΑΝΣΚ -Αντικειμενικό Σκοπό (και μετά τους βομβαρδισμούς, τι;), ενώ σε πολιτικό επίπεδο θυμίζει περισσότερο ... ληστεία, παρά «ανθρωπιστική επιχείρηση» είναι αυτή που χθες αποφάσισε η κυβέρνηση δια του ΚΥΣΕΑ να εμπλέξει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μία εβδομάδα πριν, το Σάββατο 12/03 δεν υπήρχε ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού να εμποδίσει την νηοψία-πειρατεία της τουρκικής κορβέτας κατά του ιταλικού σκάφους που δημιούργησε ένα γεωπολιτικό προηγούμενο ανάλογο με αυτό των Ιμίων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την δυνητική ΑΟΖ και χθες η κυβέρνηση, ελαφρά τη καρδία, αποφάσισε να στείλει ολόκληρη αεροναυτική δύναμη στην Λιβύη για να κάνουν, τι; Να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια κάποιων φυλάρχων-βεδουίνων της βορειοαφρικανικής χώρας!

Και να πολεμήσει εναντίον κάποιων άλλων φυλάρχων-βεδουίνων που υπερασπίζουν έναν ηγέτη τον οποίο μέχρι πριν ένα μήνα όλοι στην Δύση «έγλυφαν», παρά τα δεδομένα εγκλήματά του (Λόκερμπι κλπ).

Πόσο ηθικό είναι να ληστεύεις έναν δολοφόνο με τον οποίο μέχρι χθες συνεργαζόσουν, ενώ είχες πλήρη γνώση ότι επρόκειτο περί δολοφόνου;

Και σε ότι αφορά την ελληνική συμμετοχή για να μιλήσουμε και εντελώς ψυχρά, πόσο έξυπνο είναι να συμμετέχεις σε μία ληστεία, χωρίς να έχεις κανένα όφελος από την λεία; Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι θα υπάρξει όφελος για την Ελλάδα αν καταρρίψουν τα ελληνικά μαχητικά π.χ. έστω ένα MiG-23; Το πιθανότερο είναι κάποιος τρελός μουσουλμάνος αύριο να μας σκάσει κάποια βόμβα στην πλατεία Συντάγματος για αντεκδίκηση.

Χθες έμαθαν οι δυτικοί και ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου για τον Καντάφι, περί τίνος επρόκειτο; H φωτό που δημοσιεύουμε είναι από την επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου πριν μερικούς μήνες στην Λιβύη με δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες. Όλοι μαζί παρακαλούσαν έναν, εν γνώση τους, δολοφόνο, να τους δώσει κανένα ψιλοσυμβόλαιο.

Δεν ήξεραν ότι είχε βάλει βόμβες και είχε σκοτώσει κόσμο στην ντισκοτέκ στο Βερολίνο το 1986; Ότι είχε δώσει εντολή και είχαν πυροβολήσει μια γυναίκα αστυνομικό στο Λονδίνο, μέσα από την πρεσβεία; Ότι είχε δώσει την εντολή να μπει η βόμβα στο αεροπλάνο στο Λόκερμπι, σκοτώνοντας τόσους αθώους; Και όμως, για να πάρουν κάποια συμβόλαια έκαναν τα "στραβά μάτια".

Μέχρι και τον βομβιστή του Λόκερμπι παρέδωσε η Βρετανία, τάχαμου ότι είχε καρκίνο, για να πάρει η BP ένα συμβόλαιο σε πετρελαιοπηγή της νότιας Λιβύης. Και ξαφνικά αποφάσισαν να πάρουν όλο το πετρέλαιο, για να μην ... πληρώνουν μεσιτικά στον Καντάφι. Και επικαλούνται «ανθρωπιστικούς» λόγους.

Στη Ρουάντα που σκοτώθηκαν 1,5 εκατ. άνθρωποι μέσα σε 40 μέρες δεν υπήρχαν «ανθρωπιστικοί λόγοι».

Το φοβερό είναι ότι οι υπερασπιστές της ελληνικής πολεμικής εμπλοκής μιλάνε για «συμμαχικές υποχρεώσεις».Δέχθηκε επίθεση καμια χώρα του ΝΑΤΟ; Κτυπήθηκαν συμμαχικά στρατεύματα; Εν πάση περιπτώσει πάμε να απελευθερώσουμε καμιά χώρα όπως έγινε με το Κουβέϊτ το 1991; Εισέβαλε κάποιο κράτος με ολοκληρωτικό καθεστώς σε δημοκρατική χώρα, όπως έγινε το 1950 στη Κορέα και πρέπει να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο κόσμο; Όχι βέβαια!

Απλά διαθέτουμε όπλα, ανθρώπους, εγκαταστάσεις και πόρους για να πάρουν οι άλλοι τα συμβόλαια των πετρελαίων.

Εκεί έχει φτάσει η αλλοτριώση της εξωτερικής μας πολιτικής: Να μην υπερασπιζόμαστε τα εθνικά δικαιώματα, αλλά να πολεμάμε ως αποικιακά στρατεύματα. Αλλά αυτό είναι ύβρις με την αρχαία έννοια. Και η ύβρις τιμωρείται από τον Θεό...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πρίν ένα χρόνο... Όταν ο Καντάφι ήταν φίλος και δημοκράτης!


Δεν υπάρχουν σχόλια: