Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΨΥΧΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!Όταν ενσταλάζουμε στις ψυχές των ελληνοπαίδων απόσταγμα από τα διαχρονικά μηνύματα των μεγάλων εθνικών ανατάσεων,όπως αυτές της Επανάστασης του 1821 και του Έπους του 1940,δεν περιχαρακώνουμε τις συνειδήσεις τους ορθώνοντας τείχη εχθρικών αντιπαραθέσεων με τους "άλλους".Αντίθετα γκρεμίζουμε τέτοια τείχη,γιατί σε αυτό το απόσταγμα συμπυκνώνεται η βαθύτερη ουσία των αξιών του ανθρώπινου πολιτισμού.
Στην πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού,δεν μετρούν οι λαοί που αδειάζουν το περιεχόμενο της πολιτιστικής τους ιδιαιτερότητας και μαζί την υπερηφάνεια τους,που απαξιώνουν την ιστορία τους και τις μεγάλες της στιγμές.
Μετρούν οι λαοί που έχουν γεμάτα χέρια,γεμάτα με τους ιδιαίτερους καρπούς της ποιοτικής τους δημιουργίας,αλλά και γεμάτη ψυχή,γεμάτη με υψηλό φρόνημα,ήθος,ευγένεια και οράματα για έναν καλύτερο κόσμο.
ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΨΥΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Ελευθέριος Γείτονας

Δεν υπάρχουν σχόλια: