Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Βενιζέλος: “Δεν κινδυνεύουμε από αντίποινα Καντάφι”



Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα δεδομένων των απειλών Καντάφι. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως δεν μετέχουμε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Διαβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα είναι ασφαλής από τυχόν αντίποινα του Μουαμάρ Καντάφι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λιβύη.

Σε ό,τι αφορά τη συμβολή της Ελλάδας, όπως σημείωσε, η χώρα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που αποφασιστεί η εμπλοκή του, παρέχοντας κυρίως υποδομές και όχι μαχητικά F-16.

“Η Ελλάδα παρέχει τις διευκολύνσεις αυτές, οι οποίες είναι υποστηρικτικού χαρακτήρα, γιατί έχει τέτοια υποχρέωση κατά το ∆ιεθνές ∆ίκαιο, µετά την απόφαση 1973 που εξέδωσε το Συµβούλιο Ασφαλείας”, σημείωσε, μιλώντας στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Αναφορικά με τις απειλές του Μουαμάρ Καντάφι, δεδομένης και της εγγύτητας με τις λιβυκές ακτές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε πως έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

“Ούτε η αντιαεροπορική άµυνα ούτε τα άλλα οπλικά συστήµατα ούτε τα αεροσκάφη που διαθέτει το καθεστώς στη Λιβύη µπορούν να πλήξουν την ελληνική επικράτεια και συγκεκριµένα την Κρήτη. Οι αποστάσεις είναι τέτοιες που παρέχουν πλήρη ασφάλεια. Η δε φρεγάτα µας που βρίσκεται την περιοχή είναι εξοπλισµένη µε πλήρη συστήµατα αυτοάµυνας”, συμπλήρωσε.

Επισήμανε πως υπάρχει ακόμα περιθώριο για διπλωματικές πρωτοβουλίες και πολιτικές λύσεις, δεδομένου πως μια ειρηνική πολιτική λύση, που θα θεσμοθετηθεί με βάση τις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, αποτελεί το ζητούμενο.

http://news247.gr/ellada/amyna/venizelos_h_ellada_den_kindyneyei_apo_tyxon_antipoina_kantafi.811585.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: