Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Αρνείται κάθε σχέση με το "Ίδρυμα Καντάφι" ο Γ.Παπανδρέου«Δεν συμμετείχα ποτέ στο ίδρυμα Καντάφι», τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε πως ουδέποτε έδωσε την συγκατάθεσή του κι επιπλέον ανέφερε ότι είχαν βάλει το όνομά του στο site του Ιδρύματος δίχως ο ίδιος να συγκατανεύσει. Απευθυνόμενος δε προς την αντιπολίτευση είπε: «Θεωρείτε το site του Καντάφι περισσότερο αξιόπιστο από τα όσα εγώ διαβεβαιώνω;».Ως χορηγός και επίτιμο μέλος του ιδρύματος του Καντάφι «GADDAFI INTERNATIONAL CHARITY AND DEVELOPMENT FOUNDATION» (GICDF, «Διεθνής Οργανισμός Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Kαντάφι»), εμφανίζεται στην σχετική ιστοσελίδα του ιδρύματος ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζούλιο Αντρεότι.

Τα ονόματα των δύο πολιτικών, φιγουράρουν σε ανακοίνωση του Ιδρύματος, το οποίο εδρεύει στην Ελβετία, έχει ως αντικείμενο ανθρωπιστικές δραστηριότητες στον μουσουλμανικό κόσμο και έχει ως πρόεδρο τον γιό του Καντάφι, Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επισκεφθεί το περασμένο καλοκαίρι τον Kαντάφι, προσπαθώντας να προσελκύσει λιβυκά κεφάλαια στην Ελλάδα σε τομείς όπως η ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, αγορά ακινήτων αλλά και για την ανάπτυξη τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου.

Ο Τζούλιο Αντρεότι χρημάτισε τρεις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, κατηγορήθηκε για σχέσεις με τη Μαφία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση, όμως αργότερα απαλλάχτηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος.


Στις 14 Δεκεμβρίου 2010 το ΔΣ της ΜΚΟ συζήτησε για τα οικονομικά της, απόντος όμως του πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ιδρύματος, να παραβρεθεί.

Τμήμα ειδήσεων defencener.grΔεν υπάρχουν σχόλια: