Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Κοζάνη: Κλείνουν το ιστορικό σχολείο που λειτουργεί από το 1871!


"Κλείνουν σχολείο που δεν έκλεισαν ούτε οι Τούρκοι" καταγγέλει ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Τσοτυλίου. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τσοτυλίου στην Κοζάνη πραγματοποιούν από την Δευτέρα κατάληψη, αντιδρώντας στην προωθούμενη συγχώνευση του σχολείου τους.

Το σχολείο αυτό λειτουργεί από το 1871 και έχει 61 μαθητές, ενώ απασχολούνται 12 καθηγητές. ΟΙ μαθητές αυτοί μετά την συγχώνευσή του θα πρέπει να διανύουν αποστάσεις των 10 χιλιομέτρων για να πηγαίνουν στο σχολείο της Νεάπολης.

"Σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόμαστε ίσως και διπλάσια ώρα προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στο αυτονόητο δηλαδή στη δημόσια εκπαίδευση", αναφέρουν σε επιστολή τους οι μαθητές του Λυκείου.

"Το Γενικό Λύκειο Τσοτυλίου είναι ένα κόσμημα όχι μόνο της Κοζάνης αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας", υπογραμμίζει ο Διευθυντής του Δ.Παλασόπουλος.

Ο ίδιος τονίζει πως το σχολείο αυτό δεν το έκλεισαν ούτε οι Τούρκοι καθώς είναι ιστορικό κτίριο και δημιουργήθηκε χωρίςβοήθεια από το κράτος. Παράλληλα, η βιβλιοθήκη του Λυκείου Τσοτυλίου είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη σε ολόκληρο τον νομό.

πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: