Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σε Αλβανό σεσημασμένο κακοποιό πρόσωπο-κλειδί καταλήγουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ για το μακελειό στου Ρέντη. Το μυστήριο του «Τόνι»

Το «μυστήριο του Τόνι» επιχειρεί να λύσει η ΕΛΑΣ προκειμένου να ανακαλύψει τους δράστες της δολοφονίας δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ πριν από δέκα ημέρες στου Ρέντη. Ο Τόνι Μ. (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του «ΒΗΜΑτος») είναι ένας εξαφανισμένος 35χρονος σεσημασμένος αλβανός κακοποιός,αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε – πάνω σε έναν γρύλλο – στο γκρι Volvo που χρησιμοποίησαν οι πρωταγωνιστές του μακελειού.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής μιλούν για τον «συνδετικό κρίκο» με το αιματηρό περιστατικό και θεωρούν τον εντοπισμό του ζήτημα άμεσης προτεραιότητας. Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες της δολοφονίας των αστυνομικών έδωσαν το τελευταίο «στίγμα» τους το προηγούμενο Σάββατο το πρωί, σε μία πάροδο της οδού Παπαφλέσα 64, στην Ανω Γλυφάδα στους πρόποδες του Υμηττού. Εκεί στην προσπάθεια τους να εξαφανίσουν τα ίχνη τους έκαψαν ακόμη ένα από τα τζιπ μάρκας Volvo που είχαν κλαπεί τον προηγούμενο Ιανουάριο από τη Νέα Ερυθραία.

Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιεί έρευνες σε δύο τομείς για να συλλάβει τους τέσσερις «εύσωμους», όπως περιγράφονται από τους αυτόπτες μάρτυρες, δράστες της δολοφονίας των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, Ι. Ευαγγελινέλη και Γ. Σκυλογιάννη στη λεωφόρο Κηφισσού, την 1η Μαρτίου 2011.

Σε πρώτη φάση επανεξετάζει εξονυχιστικά τους φακέλους πέντε ληστειών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε πρατήρια καυσίμων, σούπερ μάρκετ και περίπτερα στο Μενίδι, στο Ιλιον και στους Αγίους Αναργύρους από δράστες που έχουν τον ίδιο σωματότυπο και οπλισμό (δύο καλάσνικοφ και πιστόλι) με τους δράστες της δολοφονίας των δύο αστυνομικών.

Οι ληστείες αυτές με λεία από 1.000 έως 3.000 ευρώ ήταν αναίμακτες και είχαν ερευνηθεί από τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες, χωρίς να υπάρχει συνδυασμός των πληροφοριών. Στις περισσότερες από αυτές τις ενέργειες οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει κλεμμένα αυτοκίνητα από τα δυτικά προάστια και από τη Νέα Ιωνία, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα ΙΧ αυτά έχει κλαπεί από μετανάστη από την Αλβανία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν εκ νέου το υλικό από κάμερες που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των «χοντρών ληστών» – όπως τους αποκαλούν οι αστυνομικοί – στις προαναφερόμενες ληστρικές ενέργειες. Ακόμη, για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και δειγμάτων DNA, επανεξετάζουν τα κλεμμένα οχήματα ενώ έχουν ζητήσει άρση απορρήτου επικοινωνιών για τις κλήσεις κινητών τηλεφώνων στον τόπο και στον χρόνο που κατεγράφησαν αυτές οι εγκληματικές ενέργειες. Οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν αντλήσει αξιοποιήσιμα στοιχεία από αυτές τις μεθοδευμένες ενέργειες για το «παρελθόν» των κακοποιών που σκότωσαν τους αστυνομικούς στου Ρέντη.

Ο δεύτερος τομέας έρευνας είναι η κλοπή οκτώ ΙΧ αυτοκινήτων – από τα οποία τέσσερα τζιπ Volvo – που σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2011 από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο 180ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Ενα εκ των κλεμμένων αυτοκινήτων χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη.
Βαση λοιπόν των ερευνών της ΕΛΑΣ είναι το αποτύπωμα στο κλεμμένο ΙΧ των δραστών στου Ρέντη, του 35χρονου Αλβανού Τονι Μ.ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες. Ο 35χρονος διέμενε στο Περιστέρι και έχει εξαφανισθεί από προσώπου γης. Στην ΕΛΑΣ υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως έχει δολοφονηθεί προ μερικών εβδομάδων στην Αλβανία. Οι πληροφορίες αυτές εξετάζονται προσεκτικά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο αλβανός ποινικόςνα είναι ένας εκ των δραστών της κλοπής των οχημάτων από το κατάστημα της Νέας Ερυθραίας, τα οποία στη συνέχεια «μοίρασαν» σε διάφορες συμμορίες. Εξετάζονται οι διασυνδέσεις του 35χρονουΑλβανού προκειμένου να βρεθούν συνεργοί του στην αρπαγή των ΙΧ κι έτσι να φτάσουν και στους δράστες του μακελειού.

Παράλληλα οι αστυνομικοί έλαβαν νέες καταθέσεις από τους δουλεμπόρους οι οποίοι συνελήφθησαν στις Φερρές του Εβρου να μεταφέρουν με επίσης κλεμμένο Volvo λαθρομετανάστες, προκειμένου να αποκαλύψουν πώς κι από ποιούς προμηθεύθηκαν το ΙΧ, χωρίς όμως να προκύψουν θεαματικά αποτελέσματα.

Ομως τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον εμπρησμό ενός ΙΧ αυτοκινήτου στην Ανω Γλυφάδα. Οπως διαπιστώθηκε εκ των υστερων, πρόκειται για το τέταρτο (και τελευταίο) από τα αυτοκίνητα μάρκας Volvo που είχαν κλαπεί από τη Νέα Ερυθραία. Αγνωστοι περιέλουσαν με βενζίνη το αυτοκίνητο τα ξημερώματα του Σαββάτου σε χωματόδρομο, κάθετο στην οδό Παπαφλέσσα.

Οπως ανέφεραν στο «ΒΗΜΑ» κάτοικοι της περιοχής: «δεν είχαμε δει το αυτοκίνητο αυτό ξανά τις προηγούμενες ημέρες. Είναι προφανές ότι το έφεραν εδώ λίγο πριν το κάψουν. Κανείς δεν είδε ποιος και πώς έβαλε τη φωτιά. Ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη και βγήκαμε στα μπαλκόνια μας. Ηταν τέτοιο το μέγεθος της φωτιάς που αρχικά δεν καταλαβαίναμε τι καιγόταν».

Οι αξιωματικοί θεωρούν εξαιρετικά πιθανόν οι εμπρηστές του ΙΧ να είνα μέλη της συμμορίας που σκότωσε τους αστυνομικούς. Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι αυτοί που έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο ήταν μέλη μίας τρίτης συμμορίας οι οποίοι φοβήθηκαν ότι λόγω των ερευνών για το μακελειό, οι αστυνομικοί θα τους εντόπιζαν μέσω της έρευνας για τα κλεμμένα ΙΧ από την αντιπροσωπεία στη Νέα Ερυθραία. Ομως γιατί να μην έχει γίνει μέχρι τώρα το ίδιο και με τα υπόλοιπα δύο από τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα; Κι εξάλλου γιατί να κάψει το αυτοκίνητο μια συμμορία που δεν το έχει χρησιμοποιήσει σε καμιά εγκληματική ενέργεια; Πιστεύουμε λοιπόν ότι στον Υμηττό ανέβηκαν για να κάψουν το τζιπ οι δράστες του μακελειού. Πιθανόν να είχαν πάρει δύο κλεμμένα τζιπ και επιχείρησαν να απαλλαγούν κι από το δεύτερο».

πηγή
greek voices

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι σεσημασμένος γιατί δεν είναι στη φυλακή;
Τι ρωτάω τώρα ε;