Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...


Έγγραφα –ντοκουμέντα που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» δείχνουν ότι ειδικά σε περιοχές όπου η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο, η νυχτερινή βάρδια πιάνει δουλειά κατευθείαν στα σπίτια των πολιτικών και όχι στα Τμήματα.

Η ΜΙΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ δύναμη των Αστυνομικών Τμημάτων ασχολείται αποκλειστικά με τη φύλαξη πολιτικών, με αποτέλεσμα δεκάδες Τμήματα να κλείνουν τις νυχτερινές ώρες σαν να είναι καταστήματα , λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η οικονομική κρίση και οι απαιτήσεις των πολιτικών έχουν υποχρεώσει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να ξοδεύει τις περισσότερες από τις μισές δυνάμεις Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας μόνο και μόνο για να φυλάνε σπίτια και γραφεία βουλευτών και υπουργών.

Φυσικά , οι άνδρες που διατίθενται δεν είναι τα μέλη της προσωπικής ασφάλειας των πολιτικών προσώπων, αλλά πρόσθετοι αστυνομικοί που φρουρούν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τα εξοχικά τους. Και ενώ οι αστυνομικοί εκτελούν χρέη φρουρού-φιλιππινέζας, όπως αποδείχθηκε και στις πρόσφατες περιπτώσεις των κυρίων Αρη Σπηλιωτόπουλου και Αλέξη Τσίπρα, τα Αστυνομικά Τμήματα κατεβάζουν ρολά και οι κακοποιοί αλωνίζουν.... Τα έγγραφα-ντοκουμέντα που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» εξηγούν γιατί η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο αλλά και γιατί η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία, τελικά οι μόνες υπηρεσίες που λειτουργούν ρολόι είναι η φύλαξη υψηλών πολιτικών προσώπων, αφού πεζές περιπολίες δεν βγαίνουν στο πεζοδρόμιο, αξιωματικοί υπηρεσίας δεν υπάρχουν, ενώ η Τρίτη βάρδια από τις 10 το βράδυ μέχρι και τις 6 το πρωί «καταργείται» λόγω έλλειψης προσωπικού. Την ώρα δηλαδή που οι κακοποιοί αλωνίζουν ρημάζοντας σπίτια και αυτοκίνητα, Τα Τμήματα Ασφαλείας είναι κλειστά και οι ασφαλίτες φυλάνε τις οικίες των πολιτικών.
Δεκατρείς από τους 23 στην υπηρεσία των πολιτικών.

Σχεδόν όλα τα Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής έχουν αποψιλωθεί και έχουν γίνει… τμήματα ασφάλειας πολιτικών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της υπηρεσίας που, όπως αναφέρεται στα έγγραφα που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», «Καλείται να αστυνομεύσει τομέα τριών υπό ίδρυση Τμημάτων, ήτοι: Τ.Α.Πετραλώνων, Τ.Α.Βοτανικού, Τ.Α.Ταύρου».
Στο ημερήσιο πρόγραμμα που βγάζει ο διοικητής αποκαλύπτεται η δραματική κατάσταση που επικρατεί και για ποιόν λόγο σε μια περιοχή που μαστίζεται από την εγκληματικότητα, η Ασφάλεια, μόλις οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 10 το βράδυ , σβήνει τα φώτα και πάει για ύπνο.

Συγκεκριμένα:
Από την κατάσταση δύναμης προκύπτει πως συνολικά σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να απασχολούνται 30 αστυνομικοί.
Στην πραγματικότητα , όμως υπάρχουν μόνο 23 και ένας ακόμη που είναι απεσπασμένος.
Από αυτούς οι 13 ασχολούνται αποκλειστικά με τη φρούρηση συγκεκριμένων στόχων και μόνο οι 11 με την ασφάλεια των πολιτών.
Όπως φαίνεται στα ίδια έγγραφα και την ανάλυση της ελλιπούς δύναμης, ένας αστυνομικός διατίθεται για τη φύλαξη του πολιτικού γραφείου της κυρίας Λούκας Κατσέλη, ένας για τη φύλαξη του πολιτικού γραφείου του κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , ένας για τη φύλαξη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.Γρηγόρη Τασούλα, ένα άτομο για τη φύλαξη της οικίας του υφυπουργού εργασίας κ.Γιώργιου Κουτρουμάνη.

Επίσης αστυνομικός διατίθεται στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Ένας άλλος δυο φορές τη νύχτα πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, την ίδια ώρα που συνάδελφός του περιπολεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επιπροσθέτως, άλλος αστυνομικός από τους 13 έχει ως υπηρεσία να συνοδεύει εισαγγελέα…
Από τους υπόλοιπους 11 αστυνομικούς, όσοι έχουν υπηρεσία θα πρέπει, εκτός άλλων, να ασχολούνται όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «με διαρκή και ουσιαστική επιτήρηση των οικιών των βουλευτών κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και κ.Ντίνου Ρόβλια». Αφού παραπάνω από τους μισούς δεν μπορούν να εργαστούν για την προστασία του πολίτη, τα κενά είναι αναπόφευκτα.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, μετά τις 10 το βράδυ η υπηρεσία κλείνει, υπαξιωματικός υπηρεσίας δεν υπάρχει σε καμία βάρδια, για την έκδοση αστυνομικών αδειών δεν υπάρχει κανείς ένστολος, ενώ οι πεζές περιπολίες έχουν καταργηθεί…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (Φύλλο 20-3-2011)
Δημοσιευμένο στο : http://www.protothema.gr