Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Strike Eagle down! – Κατέπεσε F-15E επιχειρώντας στη Λιβύη (βίντεο)

Η αμερικανική διοίκηση Αφρικής (US African Command) ανακοίνωσε πως αεροσκάφος F-15E Strike Eagle κατέπεσε κοντά στην Βεγγάζη. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC η αιτία πτώσης του αμερικανικού F-15 δεν οφείλεται σε εχθρική δράση, αλλά και πάλι είναι νωρίς για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης. Ήδη το ένα μέλος του πληρώματος έχει διασωθεί αλλά το δεύτερο μέλος αγνοείται και διεξάγονται έρευνες για την ανεύρεσή του. Η πτώση του αεροσκάφους έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά η αμερικανική Αεροπορία, δεν ανακοίνωσε τίποτα μέχρι που τα συντρίμια του αεροσκάφους βρέθηκαν σήμερα το πρωί από ένα...δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση της RAF στο RAF Lakenheath στο Suffolkστη Βρετανία.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Ανανέωση 13:20) Μόλις ανακοινώθηκε πως το δεύτερο μέλος του πληρώματος του F-15E διασώθηκε από ειδική ομάδα της αμερικανικής Αεροπορίας. Το πρώτο μέλος διασώθηκε από αντάρτες. Η αμερικανική Αεροπορία ανακοίνωσε πως το αεροσκάφος αναγκάστηκε να εκτελέσει αναγκαστική προσγείωση λόγω μηχανικής βλάβης αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το αίτιο ή τα αίτια της μηχανικής βλάβης. Είναι σίγουρο πάντως πως το λιβυκό καθεστώς θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί το γεγονός αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρξει κάποια αντίδραση.

Image

Φωτογραφία απα συντρίμια του αμερικανικού αεροσκάφους από την αναγκαστική προσγείωση λόγω μηχανικής βλάβης, όπως επιμένουν οι αμερικανοί, που δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα The Telegraph

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Ανανέωση 15:10) Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ο Reuters αναφορικά με την συντριβή του αεροσκάφους: «Γύρω στη μια το πρωί ακούσαμε αεροσκάφη να πετούν πάνω από εκεί που βρισκόμασταν. Ακούσαμε μια έκρηξη και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος να πραγματοποιεί κύκλους από πάνω μας. Στην αρχή νομίζαμε πως επρόκειτο για κάποιο πύραυλο ο οποίος είχε πέσει, αλλά στη συνέχεια πήγαμε στην περιοχή και είδαμε το αεροσκάφος να έχει πέσει».


Ο ρεπόρτερ Rob Crilly της εφημερίδας Daily Telegraph που ανακάλυψε τα συντρίμμια του αμερικανικού αεροσκάφους δήλωσε σχετικά: «Πήραμε μια πληροφορία το πρωί και αμέσως πήγαμε με αυτοκίνητο να επισκεφτούμε το σημείο συντριβής του αμερικανικού αεροσκάφους, περίπου μια ώρα έξω από την Βεγγάζη. Εκεί είδαμε τα συντρίμμια του αεροσκάφους να καίγονται ακόμη. Υπήρχε ένας πύραυλος ο οποίος βρισκόταν ακόμη εκεί ανέγγιχτος, ενώ διάφορα έγγραφα παρασύρονταν από τον αέρα».


Η κατάθεση πάντως του μάρτυρα ο οποίος άκουσε μια έκρηξη πριν το αεροσκάφος αρχίσει να κάνει κύκλους και στο τέλος να συντριβεί αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και μπορούν να προκύψουν κάποια πρώτα συμπεράσματα

Πρώτον: Η αμερικανική Αεροπορία θέλησε να κρατήσει το επεισόδιο κρυφό, μέχρι που αναγκάστηκε να το παραδεχθεί αφού πρώτα είχε διαρρεύσει στον Τύπο από τον Βρετανό δημοσιογράφο.

Δεύτερον: Δεν επρόκειτο για αναγκαστική προσγείωση, καθώς η αμερικανική Αεροπορία ανακοίνωσε πως οι δύο χειριστές εκτινάχθηκαν. Όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να υπάρξει αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με τους χειριστές να μην είναι μέσα σε αυτό...

Τρίτον: Είναι πιθανό το ενδεχόμενο, το αεροσκάφος να εβλήθη κατά λάθος από τις δυνάμεις των ανταρτών που μπορεί να εξέλαβαν τα αεροσκάφη να ανήκουν στην Αεροπορία του Καντάφι.

defence net

Δεν υπάρχουν σχόλια: