Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Οι Εχθροί του Λαού


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Οι δυνάμεις της παρακμής δίνουν μάχες οπισθοφυλακής. Τα παπαγαλάκια και τ’ άλλα παραδείσια πτηνά πρέπει να είναι σε απελπισία, για να επενδύουν τόσα πολλά στην πιο γκροτέσκα φιγούρα της νεοελληνικής πολιτικής Ιστορίας, στην υπέρβαρη αλλά τόσο ευλύγιστη Κομανέτσι της καθεστωτικής δοκού.

Η ίδια φυλλάδα κι οι ίδιοι δημοσκόποι που έδιναν κάποτε στους Γλυκολόγους Ανταλλακτικούς 10%, ή μας γάνωναν τον εγκέφαλο ότι σαρώνουν ο Βενιζέλος κι η κόρη του πατέρα της, τώρα πουσάρουν το πιο πρόθυμο γεροπουλέν της μεταπολιτευτικής παράγκας. Μπορεί να γίνει ότι θέλετε, αντισιωνιστής, φιλοεβραίος, τροτσκιστής, γκεβαρικός, φιλοχρυσαυγίτης, νουνεχής, τολμητίας, να ετοιμαστεί για τις Θερμοπύλες ή να πακετάρει για τα Σούσα. Να δηλώσει από Ολυμπιακός μέχρι Εορδαϊκός Πτολεμαΐδος, αρκεί να ‘ναι στα κόλπα. Το ‘χουμε ξαναπεί, τα καθεστωτικά κοχίμπα, οι ανακυκλωμένοι αριστεριστές κι ο παρακμιακός Τύπος των εργολάβων, έτσι τον θέλουν τον «πατριωτισμό»: νούμερο επιθεώρησης, χαμαιλέοντα, ευλύγιστο κι έτσι ευάλωτο και περιορισμένου βεληνεκούς. Να του πετάει το ξυλάκι ο κάθε “Alexis” κι αυτός να το φέρνει πίσω. Χρειάζονται έναν ιδεολογικά καρμίρη, «σημαδεμένο» μπαλαντέρ για να «κλείνουν» χαρτί και να προσπαθούν να στήσουν την πολιτική παρτίδα, αυτοί που έχουν πιει το μεδούλι της Ελλάδας τριάντα χρόνια τώρα. Ρέστοι θα μείνουν.

Όλο αυτό ζέχνει πρωτοφανή αυθάδεια αλλά και περιφρόνηση για τους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους, τους οποίους αυτή η μπατιρημένη λούμπεν «αριστοκρατία» τους θεωρεί περίπου ηλίθιους, για να τους πουλάει τέτοια παραμύθα. Και παραμύθα, στα πέριξ της μαγευτικής Πλατείας Ομονοίας του Παπουτσή, λένε την ηρωΐνη, την πρέζα. Γιατί όλο αυτό το παραμύθι τί άλλο είναι από επικοινωνιακή «πρέζα», που την πουλάνε τα γραφεία προώθησης πωλήσεων των «επιχειρηματιών», που υποδύονται τα ΜΜΕ; Κι η πρέζα, ως γνωστόν, πριν σε δηλητηριάσει, πριν σε κατεβάσει στο επίπεδο του κτήνους και σε σκοτώσει, σου διαταράσσει την χρήση του λογικού, σε αποκόπτει από την πραγματικότητα.

Ο στόχος αυτής της ντρίπλας υψηλού κινδύνου για την εναπομείνασα ψωραλέα αξιοπιστία των φυλλάδων τους είναι σαφής: ο ωμός εκβιασμός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με άλλα λόγια, καταπιείτε την άρνηση στο Μνημόνιο, υποταχθείτε, δώστε λευκή κάρτα τον ΓΑΠ κι έστε έτοιμοι για συγκυβέρνηση συνενοχής, αλλιώς θα φάτε υπονόμευση που θα πάει σύννεφο.

Κάποιοι, επειδή διαβάζουν τις κατεστημένες φυλλάδες στη Μηλιώνη με τα οκτώ κιλά ένθετα, cd, dvd, τσάντες κλπ, κι επειδή ακκίζονται με τα δήθεν εστέτ ευαίσθητα αγόρια των συγκροτημάτων, νομίζουν ότι είναι σοβαροί. Πιστεύουν δε, εν γένει, ότι οι σοβαροί άνθρωποι, τα «μεσαία στρώματα», είναι αυτοί που διαβάζουν τις ίδιες βαριές αναλύσεις πλάϊ τους….

Αυτά τα «μεσαία στρώματα» είναι λίγες χιλιάδες νοματαίοι, και δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά έτσι κι αλλιώς ψηφίζουν το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ. Επί ΠΑΣΟΚ και κυρίως επί Σημίτη τα χοντροκονομήσανε. Πουλήσανε αέρα κοπανιστό, πήρανε θαλασσοδάνεια, επιδοτήσεις, χτίσανε μνημειώδη άχρηστα έργα, δαγκώσανε δρόμους, γιοφύρια, προμήθειες, χαλασμένα αερόστρωμνα και υποβρύχια που δεν αλφαδιάζονται με τίποτα. Κατάπιανε ΜΟΠ, ΕΣΠΑ, «πακέτα Ντελόρ», πακέτα γενικώς, την σύνταξη του παππού και το εφάπαξ του Μήτσου στο Χρηματιστήριο και με διάφορους άλλους ρωμέϊκους τρόπους. Αυτοί, παιδιά, με τα γυαλιστερά κουστουμάκια σκυλάδικου ή με τα τουήντ σακάκια και τα τσιμπούκια διανοούμενου στο χέρι, ξέρουν κι ανάγνωση, γουστάρουν Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση. Τίνα και ξερό ψωμί.

Άρα μην χαραμίζετε οξυγόνο για δαύτους και τις πατσαβούρες που διαβάζουν ή τα φαλιρημένα κανάλια που βλέπουν.

Οι πραγματικοί αστοί δεν έχουν καμία σχέση με δαύτους. Είναι ελάχιστοι, είναι αληθινοί δημιουργοί και Πατριώτες. Έχουν κλασσική παιδεία και ηθικά ανακλαστικά. Δημιουργοί στην δουλειά τους κι όχι μπαταξήδες των δημοσίων έργων και των κοινοτικών επιδοτήσεων. Δεν έχουν αισθητική σκυλάδικου ούτε είναι αρχοντοβλαχάκια, που νομίζουν πως «σοβαρός αστός» είναι αυτός που κάθεται σούζα μπροστά στα κομπλεξικά ψευτοπροοδευτικά καθάρματα που στελεχώνουν τις φυλλάδες της διαπλοκής. Αυτοί οι λίγοι εναπομείναντες αληθινοί αστοί δεν καταδέχονται ούτε το τζάκι τους ν’ ανάψουν με τα τρία κιλά χαρτί που τυλίγουν τα cd κάθε Κυριακή.

Ο Λαός ξέρει ότι το σύστημα αυτό, αφεντικά και δούλοι, εργολάβοι και μισθοφόροι, δεν είναι απλά μέρος του προβλήματος, ΕΙΝΑΙ το ίδιο το πρόβλημα.

Μπορεί πολλοί να δυσκολεύονται να το πιστέψουν αλλά πλέον η βάση της ΝΔ είναι λαϊκότερη απ’ του ΠΑΣΟΚ κι εν δυνάμει συντριπτική πλειοψηφία. Κι όσο η φτώχεια θα κάνει επιδρομές στις γειτονιές, όσο οι λαϊκοί άνθρωποι θα βλέπουν την ζωή τους να εξαθλιώνεται, τόσο πιο επιτακτική θα γίνεται η ανάγκη τους για Ηγεσία, συσπείρωση, αντίδραση στους Εχθρούς του Λαού.

Γιατί οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος, οι νταβατζήδες και οι πολιτικοί αφανείς ή εμφανείς εταίροι τους, οι θεραπαινίδες ξένων συμφερόντων ή και εγχωρίων ιδιωτών, που υποκρίνονται τους λειτουργούς της ενημέρωσης, οι αρκουδόμαγκες του πατριωτισμού ή της …σωφροσύνης, είναι Εχθροί του Λαού, Εχθροί της Δημοκρατίας.

Η απάντηση στον ωμό αυτό εκβιασμό και τους δράστες του, αυτουργούς και πολιτικούς συνεργούς, από την βάση, από τους πολίτες που αγοράζουν και στηρίζουν τις φυλλάδες τους και τα όποια κανάλια ασελγούν πάνω στην νοημοσύνη αλλά και την ιστορική μνήμη των Ελλήνων, οφείλει να είναι αμείλικτη.

ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: