Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Διαβάστε ποίοι ήταν οι «Ήρωες» της Υπατίας που «κέρδισαν» τον Ραγκούση και ΣΙΑ.


Σιγά σιγά «ξεθαρρεύουν» και οι «επαγγελματίες δημοσιογράφοι» των μεγάλων εφημερίδων και «σεμνά και ταπεινά» μας δίνουν πληροφορίες για το ποίοι είναι εκείνοι επιτέλους οι «συμπαραστάτες» ή «αλληλέγγυοι» όπως αυθαίρετα αυτοχαρακτηρίστηκαν που σχεδίασαν, οργάνωσαν, και εκτέλεσαν (και την Ελλάδα συνάμα) το σήριαλ που διαδραματίστηκε 50 μέρες με τους λαθρο εποίκους απεργούς πείνας.

Το γεγονός είναι ήδη Ιστορικό και πρωτοφανές. Ουδέποτε ξανά Ευρωπαϊκό κράτος από το τέλος του β’ παγκοσμίου πολέμου ενέδωσε σε (πιθανότατα δε και εικονικά) εκβιαστικά τρομοκρατικά αιτήματα,. Πιθανή εξαίρεση ο IRA και η απεργία πείνας του Μπόμπι Σαντς αλλά με σημαντικές διαφορές που ήδη έχουμε αναλύσει (1)*

Είμαστε το μοναδικό Ιστολόγιο που γράψαμε με πλήρη αίσθηση ευθύνης ότι η Ελλάδα βρίσκεται όμηρος τρομοκρατικού εκβιασμού. Μερικοί μας θεώρησαν και υπερβολικούς.

Τα νέα στοιχεία όμως που έρχονται συνέχεια στο φως της δημοσιότητας μας επιβεβαιώνουν.

Μακάρι να κάναμε λάθος. Δυστυχώς δεν σφάλαμε και καθόλου υπερβολικοί δεν είμαστε.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Δεν είμαστε υπερβολικοί όταν είχαμε μιλήσει για τρομοκρατικό εκβιασμό. Όταν π.χ. συσπειρώθηκαν οι… «αλληλέγγυοι» αντιεξουσιαστές όπου σύνθημα μερικών ήταν και είναι η… «με ανοχή ή κατανόηση σε μορφές βίας».(2).

Αυτή περίφημη φράση «ανοχή ή κατανόηση σε μορφές βίας» είναι η κομψή διατύπωση περιγραφής της τρομοκρατίας εν γένει.

Και προκαλούμε όποιον μας κατηγορήσει ως τρομοφοβικούς ή οτιδήποτε σχετικό, να μας εξηγήσει πρώτα που βρίσκονται οι τυχόν διαχωριστικές γραμμές, ας πούμε ως παράδειγμα ειδοποιών φράσεων, με τις «παράπλευρες απώλειες» του κ. Κουφοντίνα και την «ανοχή ή κατανόηση σε μορφές βίας».

Συνάμα πάντα βρισκόντουσαν «ετοιμοπόλεμοι» σχεδόν ένας ολόκληρος Λόχος ατόμων τα οποία είναι γνωστά για την «αντιεξουσιαστική» τους δράση και ο,τι σημαίνει αυτό.

Μερικοί κατά την διάρκεια του εκβιασμού του Ελληνικού κράτους θέλανε σκληρότερο εκβιασμό και μερικοί άλλοι ηπιότερο :

Ο Κακός εκβιαστής, ο Καλός εκβιαστής.


Ο Άσχημος απεδείχθη η πολιτική μας ηγεσία σε αυτό το «σπαγγέτι γουέστερν» των πολιτικών μας.

« Ομάδες, φράξιες, πολιτικές εκφάνσεις της άκρας Αριστεράς επέμεναν μέχρι τέλους στα αρχικά αιτήματα περί νομιμοποίησης όλων των μεταναστών, χωρίς προϋποθέσεις, και έκριναν τον τελικό συμβιβασμό του«Δικτύου που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ» ως «ξεπούλημα» ». (2)

Από όλους αυτούς τους κυρίους που η θέση των περισσότερων τους θα ήταν αλλού εάν εκλογικευμένα απλώς εφαρμοζόταν ο νόμος προήλθε ο θλιβερός και εξευτελιστικός για το Ελληνικό κράτος καταστροφικός συμβιβασμός με την τρομοκρατία.

Και είναι ιδιαίτερα καταστροφικός επειδή ανοίγει τους ασκούς του Αίολου να διαφημίζεται καταρχάς η Ελλάδα ως ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης για τους λαθρομετανάστες.

Εξοργιστική κατάλυση Συντάγματος και νόμων από τους πολιτικούς που έχουν εξουσία με αστεία αντεπιχειρήματα (3).

Έπραξαν τη μειοδοσία αυτή επειδή είναι οι τωρινοί επιβάτες και επιβήτορες της εξουσίας και όχι επειδή ακολούθησαν, ως όφειλαν, τον νόμο. Είναι απλώς Υπόλογοι.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΥΩΝ»

«Στη γωνία Ηπείρου και Πατησίων είχε στήσει «τραπεζάκι» και μοίραζε φυλλάδια υπέρ των μεταναστών ο Γιάννης Φελέκης, από τις «cult» φυσιογνωμίες των Εξαρχείων και παλιά καραβάνα στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Λίγο πιο μακριά, μια παρέα νέων, αποτελούμενοι από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ, Τ. Κορωνάκης, συζητούσαν για τις εξελίξεις.» (4)

…. «Εκεί έκανε την εμφάνισή του και ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης, γνωστός αναρχικός από τη δεκαετία του 1970. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 το όνομά του εμπλεκόταν σε αστυνομικά - «τρομοκρατικά» σενάρια που τον οδήγησαν στη δικαιοσύνη, όπου τελικά αθωώθηκε. Τότε ξεκίνησε την οργάνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιδιώκοντας ένα πιο πολιτικοποιημένο προφίλ.
Ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης βρέθηκε από την αρχή στο πλευρό των μεταναστών. Μετά από λίγο εμφανίστηκε και ο Νίκος Γιαννόπουλος του «Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα», ο οποίος συμμετέχει και στη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Ρόζα». Ο Ν. Γιαννόπουλος ήταν μέλος της αντιπροσωπείας μεταναστών και συμπαραστατών που συμμετείχε στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.» (4)

…«Στέλεχος του Φόρουμ, ο κ. Μ.Χατζησάββας επιμένει ότι η απόφαση για την απεργία πείνας ελήφθη παρουσία αποκλειστικά μεταναστών, «ύστερα από τετράμηνες διαβουλεύσεις και περισσότερες από 25 συνελεύσεις,με τη συμμετοχή έως και 300 ατόμων,σε πάρκα και πλατείες της Κρήτης. Εκείνοι ζήτησαν τη στήριξή μας στην κινητοποίηση, την οποία ήδη είχαν αποφασίσει ως μορφή πάλης.Επελέγησαν με βάση την ηλικία,το σφρίγος και την αντοχή τους-εμείς απλώς τους συνοδεύσαμε».

Παρά τις επίμονες οχλήσεις του «Βήματος», οι αλληλέγγυοι, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τον κ. Ν. Γιαννόπουλο, εκ των επικεφαλής του σχήματος, δεν δέχθηκαν να κάνουν καμία άλλη δήλωση, κρίνοντας ότι μία ήταν αρκετή για το ρεπορτάζ!

Κατά κοινή παραδοχή, πάντως, η παρουσία του Δικτύου ήταν αυτή που φόρτισε πολιτικά την υπόθεση, αφού ούτε χθεσινό ούτε αμελητέο είναι. Η πολιτική γεωγραφία το φέρει να απαρτίζεται από γνωστά ονόματα του ελληνικού αριστερισμού, μέλη μιας εκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, της ομάδας «Ρόζα» (σ.σ.: από το όνομα της Ρόζας Λούξεμπουργκ ) (5), αλλά και να συσπειρώνει αντιεξουσιαστές «με ανοχή ή κατανόηση σε μορφές βίας».

Με καταγωγική ρίζα στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, όταν τη θέση του Δικτύου είχε η Κίνηση για την Υπεράσπιση των Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, γράφεται ιστορία στις καταλήψεις. Πολλά από τα μέλη της Κίνησης συμμετέχουν στο κίνημα των καταλήψεων κατά τη διάρκεια της περιόδου 1979-1980 εναντίον του νόμου του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Παιδεία, στο κίνημα για ανθρώπινες συνθήκες στον Στρατό στο διάστημα 1986-1987, ενώ πρωταγωνιστούν ως πολιτική υπεράσπιση σε γνωστές δίκες, όπως αυτές του Κυριάκου Μαζοκόπου, του Επαμεινώνδα Σκυφτούλη και του Αβραάμ Λεσπέρογλου.» (2)

«Ο Πέτρος Γιώτης, εκδότης της εφημερίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου «ΚΟΝΤΡΑ» και εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης, μιλούσε με δημοσιογράφους. Λίγη ώρα αργότερα έπεσε το σύνθημα ότι θα γίνει η συνάντηση με 4 υπουργούς στη ΓΣΕΕ. Ενα πλήθος αποτελούμενο από δημοσιογράφους, αλληλέγγυους και τέσσερις εκπροσώπους μεταναστών, μεταφέρθηκε δύο τετράγωνα πιο πέρα, στο νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται η Εργατική Συνομοσπονδία.» (4)


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Όποιος έχει και την εξουσία είναι εκείνος που καθορίζει τις εξελίξεις. Όλοι μετέπειτα επινοούν τα επιχειρήματα τους και τις δικαιολογίες τους. Οι δε εξουσιάζοντες στον τόπο αυτό έχουν και το ανήθικό – αυθαίρετο προνόμιο να επικαλούνται άσχετους με τα πραγματικά γεγονότα, νόμους για να δικαιολογήσουν τις μειοδοτικές πράξεις τους. Μην ζητάτε σήμερα στην Ελλάδα να βρείτε τους νόμους που μας οδήγησαν στις πράξεις εκείνων. Γιατί αν ΔΕΝ τους βρείτε πρέπει να ψάξετε και για Δικαστήρια και Δικαστές.

Υπάρχουν μόνο εκείνοι και η εξουσία Τους.

Υπάρχουν μόνο εκείνοι και η εθνική μειοδοσία Τους

Υπάρχουν μόνο εκείνοι που ενέδωσαν στην τρομοκρατία για να βγουν να μας πουν και από πάνω πως αυτό είναι και"νόμιμο".

Περιμένετε μετά απ όλα αυτά να κάνουν ακόμα καλύτερα «καλά» στην Ελλάδα ;

Περιμένετε και θα δείτε.


* Οι Αριθμοί σε παρένθεση παραπέμπουν σε links για περισσότερες πληροφορίες.


(1) http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-post_2819.html

(2) http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=389386&h1=true

(3) http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-post_2253.html

(4) http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=57728952

(5)
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CF%8C%CE%B6%CE%B1_%CE%9B%CE%BF%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BA



Team Apopsis
eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια: