Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πανηγυρίζουν στα Σκόπια για “γκάφα” του δικηγόρου που υπερασπίζεται τις θέσεις μας!

«Μακεδονία» αποκαλεί τα Σκόπια στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται ο Βρετανός καθηγητής James Crawford, που το υπουργείο Εξωτερικών προσέλαβε, για να υπερασπίσει τις ελληνικές θέσεις στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου εκδικάζεται – αυτές τις ημέρες, μάλιστα - η προσφυγή των Σκοπίων κατά της χώρας μας, για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας!


Τα σκοπιανά ΜΜΕ, όπως το άκρως προπαγανδιστικό mia.com.mk, «πανηγυρίζουν» για το γεγονός, σχολιάζοντας καυστικά πως μέσα στην αίθουσα του Διεθνούς Δικαστηρίου, ο νομικός εκπρόσωπος της Ελλάδας αποκαλεί τα Σκόπια «FYROM» και εκτός «Μακεδονία»!

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου «ΜΑΤΡΙΧ» με το οποίο συνεργάζεται ο κ.Crawford, υπάρχει αναρτημένο αναλυτικά το βιογραφικό του, όπου για τις υποθέσεις με τις οποίες ο ίδιος έχει ασχοληθεί, αναφέρεται και η δικαστική διαφορά «Macedonia VS Greece» στη Χάγη!
Το συγκεκριμένο αρχείο μετά το σάλο που προκλήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, αφαιρέθηκε από το εν λόγω βιογραφικό…

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το γεγονός, απέδωσαν το ζήτημα σε λάθος του διαχειριστή της ιστοσελίδας του δικηγορικού γραφείου MATRIX, υποστηρίζοντας ότι η αφαίρεση της αναφοράς στη συμμετοχή του καθηγητή Crawford έγινε ακριβώς για να διορθωθεί.

Αν κάποιος έμπαινε στην ιστοσελίδα www.matrixlaw.co.uk χτες, θα έβλεπε ότι όντως δεν αναφερόταν πουθενά η εμπλοκή του καθηγητή στην υπόθεση… Aντίθετα, υπήρχαν οι αναφορές για τη συμμετοχή του κ. Crawford σε άλλες υποθέσεις της “γειτονιάς” μας, όπως στο Κόσοβο, σε διαμάχη ελληνικής επιχείρησης με το αλβανικό δημόσιο κ.α.
Iνφογνωμων πολιτικα

Δεν υπάρχουν σχόλια: