Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Την αναγνώριση των τρανσέξουαλ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την αναγνώριση του κοινωνικού φύλου και την προστασία των διεμφυλικών ατόμων από διακρίσεις και ρατσισμό σε βάρος τους, ζητάει, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ ΔιώτηΗ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ ΔιώτηΗ βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση του Νόμου 3896/2010, ώστε να υπάρχει ρητή αναφορά στις διακρίσεις για λόγους κοινωνικού φύλου αλλά και αναφορά στην αναγνώριση του κοινωνικού φύλου.

Ζήτησε επίσης να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις για την δυνατότητα αλλαγής των εγγράφων στα φυλομεταβατικά άτομα, ανεξαρτήτως αν έχουν κάνει ή όχι επέμβαση φύλου.

Τέλος κατέθεσε ερώτημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τον αν σκοπεύει να συμπεριλάβει στο σχέδιο νόμου «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Κώδικα» την ταυτότητα κοινωνικού φύλου ώστε να προστατεύονται και τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: